Η ιταλική εταιρεία Lazzarini Design Studio αποκάλυψε το πρόσφατα σχέδια του πολυτελούς γιοτ της, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να πετάει αλλά και για να πλέει, εν ονόματι Air Yacht.

Το σκάφος θα μπορεί να πετάει, να αιωρείται και να επιπλέει στο νερό κααι θα είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, ενώ θα αποτελείται από δύο αερόπλοια των 150 μέτρων, που θα συνδέονται μέσω τεσσάρων γεφυρών με την κεντρική άτρακτο, μήκους 80 μέτρων.

Τα δύο «πλωτά μπαλόνια» χωρίζονται σε τμήματα αποθήκευσης ηλίου. Κατά την πτήση το συμπιεσμένο ήλιο απελευθερώνονται και επαρκεί για ταξίδια μέχρι και 48 ωρών στους 60 κόμβους. Όταν, από την άλλη, το σκάφος πλέει στην επιφάνεια του νερού, τότε κινείται σχετικά αθόρυβα, στους πέντε κόμβους.

«Με το Air Yacht υπάρχει τρόπος να ταξιδεύεις στον ουρανό χωρίς ρύπους να βλάπτουν το μέλλον» αναφέρουν οι σχεδιαστές του, επιδιώκοντας να προωθήσουν το συγκεκριμένο concept ως μια «πράσινη» επιλογή, συγκριτικά με τα συμβατικά αεροσκάφη, που πετούν με κηροζίνη.

To γιοτ αυτό θα έχει όλες τις ανέσεις ενός κανονικού κατά τα άλλα πολυτελούς γιοτ, με την κεντρική άτρακτο να διαθέτει μεγάλους χώρους για διαμονή και εστίαση, ενώ από πάνω βρίσκεται ελικοδρόμιο. Διαθέτει επίσης μεγάλα παράθυρα, για να παρέχουν εντυπωσιακή θέα στους επιβάτες του σκάφους, οι οποίοι θα φτάνουν τους 22, σε 11 καμπίνες.

«Το Air Yacht δεν είναι αερόπλοιο για δημόσιες συγκοινωνίες ή τουριστικούς σκοπούς», λέει το Lazzarini Design Studio, το οποίο δημοσίευσε υλικό στη σελίδα του στο Instagram. «Σχεδιάστηκε για έναν ιδιώτη με όραμα για την εξέλιξη της mega yacht/αεροπορίας».

Υπάρχει ακόμα ένας πολυτελής κοινόχρηστος χώρος για να συγκεντρώνονται οι επιβάτες, να χαλαρώνουν και να τρώνε γεύματα, που διαθέτει πισίνα, σαλόνι με μοκέτα και ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία.