Το εσωτερικό  ενός παλαιού αεροσκάφους της British Airways όπως αναφέρει το CNN, θα αποτελέσει έναν μοναδικό χώρο εκδηλώσεων προς ενοικίαση σε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Σουζάνα Χάρβει, διευθύνουσα σύμβουλος του ιδιόκτητου αεροδρομίου Cotswold κοντά στο Kemble της Αγγλίας, έδωσε μία λίρα (1, 2 ευρώ) για να αγοράσει ένα Negus 747 τον Οκτώβριο του 2020. Χρειάστηκαν περίπου 14 μήνες για να το μετατρέψει σ΄ένα σύγχρονο «αεροσκάφος για πάρτι», με τιμή ενοικίασης τα 1.151 ευρώ την ώρα (959 λίρες).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλά Βoeing 747 έχουν παροπλιστεί καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προωθούν σε απόσυρση τα παλαιότερα αεροσκάφη λόγω της πανδημίας, με τις αερογραμμές KLM, Air France, Delta, United και British Airways να αποσύρουν από τον στόλο τους τέτοιου τύπου αεροπλάνα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Σουζάνα Χάρβεϊ είχε αυτή την ιδέα των εκδηλώσεων καθώς διάφορα παλαιά Βoeing τύπου 747 έφταναν στην εταιρεία αποθήκευσης και ανταλλακτικών «Air Salvage International», η οποία τυγχάνει να βρίσκεται στο αεροδρόμιο Cotswold. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να απευθυνθεί στις βρετανικές αερογραμμές παρουσιάζοντας την πρότασή της. Ωστόσο, η διαδικασία δεν ήταν καθόλου απλή. Στην πραγματικότητα, η πώληση περιελάμβανε εβδομάδες διαπραγματεύσεων κατά τις οποίες η British Airways ζήτησε από την Χάρβεϊ να φροντίσει ότι το αεροσκάφος θα συντηρείται σωστά.

Η ίδια υποστηρίζει ότι οι βρετανικές αερογραμμές επέτρεψαν στο αεροδρόμιο Cotswold να επιλέξει από τον στόλο των παροπλισμένων 747 ένα αεροσκάφος και αυτή διάλεξε ένα εμβληματικό Negus. Ενώ ένα μεγάλο τμήμα του αεροσκάφους φαίνεται το ίδιο, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων και του πιλοτηρίου, στο εσωτερικό του κτιρίου δημιουργήθηκε μία αίθουσα για πάρτι και η κουζίνα μετατράπηκε σε μπαρ. Επιπλέον, το αεροπλάνο έχει αποκτήσει ειδικό σύστημα καλωδίωσης έτσι ώστε να μπορεί να φωτίζεται κατάλληλα για εορταστικές εκδηλώσεις.

Το επίμαχο αεροσκάφος εντάχθηκε στο στόλο της British Airways τον Φεβρουάριο του 1994 και πραγματοποίησε την τελευταία του επιβατική πτήση στις 6 Απριλίου του 2020.

«Ήταν μια μακρά διαδικασία για να γίνει πραγματικά ασφαλές για δημόσια προβολή, επειδή αυτά τα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί για να βρίσκονται στον αέρα», προσθέτει η Βρετανίδα διευθύνουσα σύμβουλος του ιδιόκτητου αεροδρομίου Cotswold.

 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Negus (@negus747)