Το αλκοόλ θα σερβίρεται και πάλι στις πτήσεις της «Southwest Airlines» από τις 16 Φεβρουαρίου, αν και το σωματείο που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς της εταιρείας ανησυχεί ότι οι επιβάτες που καταναλώνουν οινόπνευμα, μπορεί να γίνουν πιο επιθετικοί.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η «Southwest Airlines» είπε ότι θα ξεκινήσει να σερβίρει αλκοόλ στις πτήσεις στα μέσα του μήνα, σχεδόν δύο χρόνια αφότου απαγόρευσε την κατανάλωση οινοπνεύματος στους αιθέρες εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των αεροσυνοδών που δηλώνουν «οργισμένοι» με την «ανασφαλή και ανεύθυνη» απόφαση της εταιρείας.

«Έχουμε ενημερώσει τη διοίκηση ότι η επανέναρξη πώλησης αλκοόλ ενώ ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ενισχύει τη δυνατότητα για μη συμμόρφωση των πελατών όπως και ανάρμοστης συμπεριφοράς τους», επισημαίνει ο Λιν Μοτγκόμερι, πρόεδρος του σωματείου «TWU» .

Η Southwest Airlines ανακοίνωσε ότι σταματά να σερβίρει αλκοόλ στις πτήσεις το 2020, επικαλούμενη την «αύξηση των περιστατικών που αφορούσαν επιβάτες που προκαλούν αναστάτωση».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι, το 2021, καταγράφηκαν πάνω από 2.500 αναφορές για απείθαρχη συμπεριφορά επιβατών.