Η αεροπορική της νέας εποχής συμμετείχε στην προγραμματισμένη άσκηση ευρείας κλίμακας η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε άψογη συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τις επιχειρησιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία διεξήχθη την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου, έγινε προσομοίωση συμβάντος σε διάδρομο σε χώρο του Αεροδρομίου. Με το πέρας της διαδικασίας αξιολογήθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας και κινητοποίησης όλων των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

Η SKY express, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας που σταθερα υλοποιεί, συμμετείχε στην επιτυχή εκπόνηση της άσκησης αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους. Μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία με σημαντικό βαθμό δυσκολίας καθώς πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αυξημένων μέτρων κατά της πανδημίας. Μέσα από σειρά ενεργειών και δοκιμασιών επιβεβαιώθηκε η προετοιμασία και η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού στη διαχείριση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων.

Όπως τονίζει σχετικά ο Captain Δημήτρης Σκούμπης, Safety Manager της SKY express: “Ευχαριστούμε το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη διοργάνωση της άσκησης. Για εμάς κάθε δράση που βοηθά στην εγρήγορση και τη μεγιστοποίηση των όρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο είναι ευπρόσδεκτη. Η εμπειρία και η αφοσίωση των πιλότων και συνολικά των ανθρώπων μας αποτελουν το στρατηγικό μας πλεονέκτημα”.