Το νέο Airbus A350-900 της ITA Airways πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση.

Το εν λόγω αεροσκάφος τελευταίας γενιάς, το A350 θα ενταχθεί στον στόλο της ITA Airways τον Ιούνιο για να εξυπηρετήσει τις νέες διηπειρωτικές διαδρομές που θα ανοίξει η εταιρεία τη θερινή σεζόν του 2022 από το αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino προς το Λος Άντζελες, το Μπουένος Άιρες, το Σάο Πάολο και το Τόκιο.

Η ένταξη του Airbus A350 στον στόλο της ITA Airways αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη βιωσιμότητα και συνάδει με τους στόχους του “Fit for 55”, του οποίου τους στόχους συμμερίζεται η ITA Airways.

Η άφιξη του εμβληματικού αεροσκάφους θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει σύγχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη που διαθέτουν τεχνολογία αιχμής με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 750.000 τόνους κατά το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου 2021-2025.

Η οικογένεια Airbus A350 είναι η πιο σύγχρονη οικογένεια ευρείας ατράκτου στον κόσμο και ένας αδιαμφισβήτητος ηγέτης μεγάλης εμβέλειας. Είναι το ελαφρύτερο, πιο αθόρυβο και αποτελεσματικό αεροσκάφος στην κατηγορία του.

Η μείωση βάρους κατά 70% επιτεύχθηκε χάρη σε προηγμένα, ελαφρύτερα υλικά, ενώ η αεροδυναμική αιχμής και ο πιο αποδοτικός μεγάλος αεροκινητήρας Rolls-Royce στον κόσμο (το Trent XWB) βελτιστοποιούν την αυτονομία και το ωφέλιμο φορτίο για μεγαλύτερη απόδοση. Χάρη στο νέο αεροσκάφος, η ITA Airways θα επωφεληθεί από μείωση 25% στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 ανά θέση σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς καθώς και με οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος της κατηγορίας του.

Στο A350-900, κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση, από το 3D καμπύλο παρμπρίζ μέχρι τον τρόπο με τον οποίο τα πτερύγια αναπτύσσονται μοναδικά κατά μήκος της γραμμής πτήσης. Αυτή η αεροδυναμική υπερσύγχρονης τεχνολογίας εμπνευσμένη από τη φύση περιλαμβάνει μια μοναδική τεχνολογία μεταμόρφωσης πτερυγίων που βελτιστοποιεί συνεχώς το προφίλ πτερυγίων για μείωση της αντίστασης και μείωση της καύσης καυσίμου.

«Η ITA Airways είναι περήφανη που προσθέτει το Airbus A350 στον στόλο της, ένα αεροσκάφος που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει περαιτέρω το διηπειρωτικό της δίκτυο.», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.