Η εικόνα που αναρτήθηκε από πλατφόρμα παρακολούθησης των πτήσεων και δείχνει μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΝΑΤΟ να παρακάμπτει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, προκαλεί συζήτηση στο διεθνές κοινό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται εδώ και 70 ημέρες, η διαδρομή που ακολούθησε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΝΑΤΟ RQ-4 Global Hawk βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη, επειδή απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, επισημαίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στο FlightRadar24 φαίνεται ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου ΝΑΤΟ RQ-4 Global Hawk (UAV/Drone) επέκτεινε τη διαδρομή του, ενώ πετούσε στα 51.900 πόδια, για να αποφύγει την είσοδο στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σχετικά με τη διαδρομή του αεροσκάφους επιτήρησης, που μπορεί να πετάξει σε μεγάλο ύψος και να ελεγχθεί από απόσταση, έγιναν σχόλια στο Twitter του τύπου «Το drone του ΝΑΤΟ ακολουθεί μια περίεργη διαδρομή για να αποφύγει την είσοδο στον τουρκικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του FlightRadar242».