Βελτίωσε τις προοπτικές για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια το ACI Europe, καθώς στην τελευταία έκθεσή του, αναθεώρησε τις προβλέψεις του, υποστηρίζοντας ότι η πτώση της επιβατικής κίνησης στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια θα ανέλθει στο 22% σε σύγκριση με το 2019 και όχι στο -32% που είχε προβλέψει τον περασμένο Οκτώβριο.

Μάλιστα, εκτιμά ότι πλήρης ανάκαμψη στα επίπεδα προ πανδημίας θα επιτευχθεί το 2024 και όχι το 2025.

Από την άλλη πλευρά, το ACI EUROPE υπογραμμίζει ότι ο κλάδος παραμένει αντιμέτωπος με ποικίλες προκλήσεις, όπως οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και τυχόν νέες πανδημίες, που θα δημιουργήσουν σημαντική αβεβαιότητα και κινδύνους μείωσης της αεροπορικής κυκλοφορίας.

Επίσης, διαπιστώνει διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ανά αεροδρόμιο, καθώς η ανάκαμψη της κυκλοφορίας εξακολουθεί να οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, από τις επιδόσεις των Low Cost Carriers, αλλά και των ιδιωτικών πτήσεων. Καταλήγοντας, το ACI Europe αναφέρει ότι, στο πλήρες βασικό σενάριο του 2022, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια θα διακινήσουν 540 εκατ. λιγότερους επιβάτες από ό,τι το 2019, με αποτέλεσμα τη σωρευτική απώλεια, από την αρχή της πανδημίας, 3,7 δις επιβατών.