Το θρυλικό Antonov An-225 επιθυμεί να επαναφέρει στους αιθέρες η Ουκρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζελένσκι. 

Το Antonov An-225 θα αποτελέσει κόσμημα για τους αιθέρες αλλά και χρηστικό εργαλείο, καθώς μπορεί αν μεταφέρει σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και διαστημικά λεωφορεία μετέφεραν οι Σοβιετικοί το 1988 που ολοκληρώθηκε το έργο και το μεγάλο αεροπλάνο έσπασε όλα τα ρεκόρ. 

Ο Ζελένσκι σε πρώτη φάση επιχείρησε να συγκεντρώσει χρήματα έτσι ώστε να φτιαχτεί εκ νέου το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Ο Ερντογάν ωστόσο του γύρισε την πλάτη και οι εύποροι Ουκρανοί συγκέντρωσαν ελάχιστα χρήματα.

Έτσι, σκέφτηκαν το plan b, που και πάλι θα χρειαστεί περίπου 800 εκ. ευρώ για να υλοποιηθεί και έχει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον. Υπάρχει ένα δεύτερο πλαίσιο ίδιο με αυτό του Antonov An-225 από τη δεκαετία του 1980, και είναι 70% έτοιμο μέχρι να πάρει την τελική του μορφή. Έτσι το άφησαν οι Σοβιετικοί, που είχαν σκοπό να επενδύσουν στο διαστημικό πρόγραμμα που έτρεχε τότε, αλλά η διάλυση της άφησε το κουφάρι του Antonov An-225 ακέραιο στο χρόνο Ο Ζελένσκι λοιπόν θα βρει χρηματοδότες (πιθανότατα την κυβέρνηση των ΗΠΑ) για να συνεχίσει από εκεί που έχει μείνει το Mriya (σημαίνει όνειρο στη γλώσσα τους) και να αναπτερώσει το ηθικό των Ουκρανών πολιτών. Εκτός από πλήγμα στου Ρώσους, θα είναι και ένας λόγος να τιμήσει η ουκρανική κυβέρνηση του πεσόντες στη μάχη της Μαριούπολης και συγκεκριμένα τους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα έναντι στους Ρώσους εισβολείς.