Η έλλειψη προσωπικού στο αεροδρόμιο του Χίθροου σε συνδυασμό με ένα «πρόβλημα στο σύστημα αποσκευών» δημιούργησε μια… θάλασσα από «ορφανές» αποσκευές επιβατών.

Τις χαοτικές σκηνές με εκατοντάδες βαλίτσες στοιβαγμένες έξω από έναν τερματικό σταθμό στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέγραψε δημοσιογράφος του Sky News.

«Υπήρχαν συστάδες από βαλίτσες χωρίς ιδιοκτήτες ομαδοποιημένες γύρω από διάφορους μεταφορικούς ιμάντες», διαπίστωσε η Ντέμπορα Χάινς και όταν απευθύνθηκε στο προσωπικό του αεροδρομίου η απάντηση που έλαβε ήταν πως υπάρχει «πρόβλημα με το σύστημα αποσκευών».

«Οι υπάλληλοι έμοιαζαν να προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις βαλίτσες δίπλα σε στύλους με γράμματα από το αλφάβητο κολλημένα πάνω τους – ίσως ήταν να αντιστοιχούν στο όνομα του ιδιοκτήτη κάθε τσάντας», εκτίμησε η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Χίθροου: «Νωρίτερα σήμερα υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα αποσκευών του Τερματικού 2, το οποίο έχει πλέον επιλυθεί. Οι επιβάτες μπορούν πλέον να κάνουν check-in κανονικά, αλλά ορισμένοι επιβάτες που αναχώρησαν από τον τερματικό σταθμό 2 νωρίτερα σήμερα μπορεί να ταξίδεψαν χωρίς τις αποσκευές τους. Συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες για να επανενώσουμε τους επιβάτες με τις αποσκευές τους το συντομότερο δυνατό».