Η Ryanair υπέγραψε συμφωνίες με τα συνδικάτα πιλότων της Ισπανίας και της Γαλλίας σχετικά με τις αμοιβές τους και τη μισθολογική τους εξέλιξη ετησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2027.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας, φέτος δίνεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση των αμοιβών, μετά τη διετία της πανδημίας και το κλίμα ακρίβειας, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση για την ασφάλεια της εργασίας. Η Ryanair προέβλεψε επίσης ότι θα το 2022 θα αυξηθεί η χωρητικότητά της στο 115% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Ο Darrell Hughes, διευθυντής της Ryanair, χαιρέτισε αυτές τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες μέχρι το 2027, που θα προσφέρουν πολλές βελτιώσεις στις εργασιακές συνθήκες των πιλότων της, που εδρεύουν στην Ισπανία και τη Γαλλία.

«Ενώ η ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας είναι ακόμη σε εξέλιξη και ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, αυτή η μακροπρόθεσμη συμφωνία προσφέρει σταθερότητα, επιταχυνόμενη αποκατάσταση των μισθών, μελλοντικές αυξήσεις μισθών και άλλες βελτιώσεις παροχών για τους πιλότους».