Στις προσπάθειες επέκτασης των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το τέλος του 2022 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3».

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως ο πρωταρχικός στόχος που ο ίδιος έθεσε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου φαίνεται να επιτυγχάνεται. Ο υπουργός σημείωσε επίσης τον καθοριστικό ρόλο που έχει παίξει φέτος στον ελληνικό Τουρισμό το γεγονός ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» δεν υπάρχουν οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία επιβατών που παρατηρούνται στα άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

«Τώρα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Αυτό το οποίο “τρέφει” τη χώρα – ας μην αυταπατόμαστε – είναι ο τουρισμός, ο οποίος φέτος δίνει, σχεδόν αποκλειστικά, έσοδα στην ελληνική οικονομία και στη μέση ελληνική οικογένεια. Φιλοδοξούμε, λοιπόν, να πάμε μέχρι τοΝ Δεκέμβριο του 2022» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας, καθώς στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα κι ενισχύει σημαντικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο και τις μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις.

«Το οικονομικό επιτελείο, προ της κρίσης, προ του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, του πληθωρισμού, της ακρίβειας κλπ, είχε προϋπολογίσει για φέτος έσοδα ύψους 15 δισ. ευρώ από τους ξένους ταξιδιώτες που θα επισκέπτονταν τη χώρα μας. Και μετά συνέβησαν όλα αυτά τα οποία συνέβησαν. Παρόλα αυτά, το οικονομικό επιτελείο αναθεωρεί συνεχώς – και καλώς- προς τα πάνω τα έσοδα τα οποία θα έχουμε από τον ελληνικό τουρισμό» επισήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι εκτός από την ενεργειακή και οικονομική κρίση, φέτος είναι κλειστή λόγω πανδημίας και η τεράστια αγορά της Κίνας, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια ενίσχυε σημαντικά τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του να προσκαλέσει τους βορειοευρωπαίους και τους γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν τους χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα, μια ιδέα που εντάσσεται και αυτή στη στρατηγική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Όταν οι Γερμανοί εκπαιδεύουν την κοινωνία τους να έχουν ενέργεια με το δελτίο, όταν οι ενοικιαστές λένε στους ανθρώπους που μισθώνουν το διαμέρισμα ότι θα έχουν εκ περιτροπής ρεύμα, ή όταν ο Πρόεδρος Μακρόν – ο Πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής δημοκρατίας και οικονομίας – λέει ότι αντιμετωπίζουμε ενδεχομένως επισιτιστική κρίση, καταλαβαίνετε ότι η πραγματικότητα μπροστά μας έχει κι άλλες προκλήσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλές και δύσκολες καταστάσεις αυτά τα τρία χρόνια. Η πρωτοβουλία να προσκαλέσουμε τους Σκανδιναβούς, τους Αυστριακούς, τους Ελβετούς, τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να έρθουν στη χώρα μας τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη εδράζεται στη λογική ότι θα τους κοστίσει λιγότερο να πάρουν το αεροπλάνο, να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα και να σιτίζονται εδώ και να περνάνε καλά από το να πληρώνουν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο στις χώρες τους. Είναι μια πραγματικότητα την οποία παλεύουμε σε συνεργασία με τους tour operator της Γερμανίας και της βόρειας Ευρώπης, καθώς και με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τους Έλληνες ξενοδόχους» είπε ο υπουργός Τουρισμού.