Η Wizz Air θα ξεκινήσει τις πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς τη Μόσχα από τον Οκτώβριο, παρόλο που εξακολουθούν να ισχύουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι καθημερινές πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς τη Μόσχα θα ξεκινήσουν από τις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία. Το δρομολόγιο εκτελείται από την Wizz Air Abu Dhabi, μια κοινοπραξία μεταξύ του Fund ADQ του Άμπου Ντάμπι και της ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.

Η Wizz Air, η οποία είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2021 ότι οι πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς τη Μόσχα θα ξεκινούσαν τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δήλωσε στις 27 Φεβρουαρίου ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς τη Ρωσία.

Ενώ οι κυρώσεις της ΕΕ απαγορεύουν τις πτήσεις προς τη Ρωσία από εταιρείες που εδρεύουν στην ΕΕ, η Wizz Air Abu Dhabi ανήκει κατά πλειοψηφία στην κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου ADQ, με την ίδια τη Wizz να κατέχει μόνο το 49% των μετοχών. Οι αεροπορικές εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνέχισαν τις πτήσεις προς τη Ρωσία ελλείψει τοπικών κυρώσεων, με την Emirates με έδρα το Ντουμπάι να δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πετάει εκεί για όσο διάστημα της ζητηθεί από την κυβέρνηση.