Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους 787 Dreamliner από το 2021, ανοίγοντας το δρόμο για την American Airlines να αποκτήσει την κυριότητα των αεροσκαφών της, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο Reuters.

Η American Airlines ανακοίνωσε ότι αναμένει να παραλάβει το πρώτο Boeing 787 για τη χρονιά που διανύουμε ακόμη και αύριο ενώ το αναφερόμενο αεροσκάφος θα εισέλθει σε υπηρεσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος του τύπου, που θα παραλάβει η αεροπορική εταιρία από τον Απρίλιο του 2021. Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι αναμένει από την Boeing να αρχίσει τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά τις απαραίτητες αλλαγές που έκανε η κατασκευάστρια εταιρία στη διαδικασία επιθεωρήσεων και στις προδιαγραφές για την πιστοποίηση των αεροσκαφών.

Η Boeing σταμάτησε τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 τον Μάιο του 2021, μετά την ανησυχία που είχε εκφράσει η FAA σχετικά με την προτεινόμενη από την εταιρία μέθοδο επιθεώρησης των αεροσκαφών. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η FAA είχε ανακοινώσει ότι διερευνούσε προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στη γραμμή παραγωγής μερικών αεροσκαφών 787.

Η American Airlines ανακοίνωσε στα οικονομικά αποτελέσματά της για τον Ιούλιο, ότι αναμένει την παράδοση εννέα αεροσκαφών 787 αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης δύο από αυτών στις αρχές Αυγούστου. Η εταιρία έχει παραγγείλει 42 αεροσκάφη, χωρίς το αεροσκάφος που αναμένει ότι θα παραλάβει αυτή την εβδομάδα. Η Boeing ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί “να συνεργάζεται με διαφάνεια με την FAA και τους πελάτες μας σχετικά με την επανέναρξη των παραδόσεων των αεροσκαφών 787.”