Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 41χρονο Τυνήσιο, εξαιτίας του οποίου αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Ο επιβάτης, που πιθανολογείται ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, προκάλεσε ένταση κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κωνσταντινούπολη με την Τύνιδα το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μετά την προσγείωση ο 41χρονος συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου των Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή 8ετούς κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο Τυνήσιος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και κρίθηκε ένοχος μεταξύ άλλων για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων. Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι προκάλεσε ένταση. Είπε ότι είναι διαβητικός και πως επειδή υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ κατά τη διάρκεια της πτήσης ζήτησε από το πλήρωμα να φάει κάτι γλυκό.

«Μού έφεραν ψωμί, αυτό με εξόργισε και το πέταξα κάτω. Μου είπαν “δεν θα φας τίποτα εάν δεν σου αρέσει”», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο 41χρονος άσκησε έφεση, αλλά δεν αφέθηκε ελεύθερος, επειδή εκκρεμεί η καταδικαστική απόφαση για την οποία θα μεταχθεί εκ νέου αύριο στο δικαστήριο.

Αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με εκείνη την υπόθεση, ότι πιθανότατα να πρόκειται για άλλο πρόσωπο, καθώς έχει δύο ονόματα και πως κατά τον χρόνο τέλεσης της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης δεν βρισκόταν στην Ελλάδα.