H πτήση LS922 του Airbus A321 της Jet2 από το Νταλαμάν της Τουρκίας προς το Μάντσεστερ υποχρεώθηκε να προσγειωθεί συνοδευόμενη από δύο μαχητικά αεροσκάφη της RAF σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου Στάνστεντ του Έσεξ, μετά από απειλή για βόμβα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, μακριά από τον τερματικό σταθμό, όπου είχαν λάβει θέσεις πάνοπλοι αστυνομικοί, καθώς οι αρχές είχαν τεθεί σε συναγερμό από «δυνητική απειλή ασφαλείας».

Δεκάδες οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το σημείο, οι αναχωρήσεις σταμάτησαν και οι έντρομοι επιβάτες της πτήσης από την Τουρκία έμειναν στις θέσεις τους χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί, μέχρι που επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό για να κάνουν έρευνα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Jet2 δήλωσε στη Sun Online: «Επιβεβαιώνουμε ότι η πτήση LS922 από το Νταλαμάν στο Μάντσεστερ κατέβηκε στο Στάνστεντ του Λονδίνου, κατόπιν οδηγιών των βρετανικών αρχών. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οδηγήθηκε σε απομονωμένο σημείο και αργότερα οι επιβάτες αποβιβάστηκαν».

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. «Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό για πιθανή απειλή ασφαλείας, αλλά ο συναγερμός ήρθη και το περιστατικό θεωρείται λήξαν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.