Στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού, World Τravel Market 2022 στο Λονδίνο, συμμετείχε ο Δήμος Τήνου, στο εντυπωσιακό περίπτερο του ΕΟΤ, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού.

Σε ένα θετικό και αισιόδοξο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους, content creators και πράκτορες για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Τήνου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι δραστηριότητες, ο θρησκευτικός τουρισμός, το silver tourism που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθώς και ο γαμήλιος τουρισμός για τον οποίο η Ελλάδα είναι περιζήτητος προορισμός. Ειδικά για το γαμήλιο τουρισμό, ο Δήμος Τήνου προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα προωθητική ενέργεια στο Λονδίνο.

Τις συναντήσεις πραγματοποίησε η σύμβουλος τουριστικής προβολής του Δήμου Τήνου, κα Μαρία Τζάννου (THE STORY TAILORS), η οποία κατά τη διάρκεια των επαφών, προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μέσα από το κινητό τους το νέο σφαιρικό βίντεο 360° που δημιούργησε ο Δήμος Τήνου για να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι για να δουν ένα πανοραμικό video, αλλά και να συμμετέχουν –έστω και σε δεύτερο επίπεδο- στην εμπειρία που μεταφέρει. Το video αυτό, ως εργαλείο προώθησης, αποτελεί κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας και απέσπασε θετικές κριτικές αφού έδωσε τη δυνατότητα ενός γρήγορου ταξιδιού στις ομορφιές του νησιού από το βροχερό Λονδίνο.

Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος ανέφερε σχετικά με τη συμμετοχή στην έκθεση: «Συμμετέχουμε ενεργά σε εκθέσεις κύρους όπως η WTM, πραγματοποιώντας επαφές με στόχο να δημιουργήσουμε συνθήκες επώνυμης ζήτησης στα κοινά που απευθυνόμαστε, ανοίγοντας παράλληλα ένα δίαυλο επικοινωνίας με πράκτορες που ενδιαφέρονται για δημιουργία νέων τουριστικών πακέτων. Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και της βιώσιμης ανάπτυξης εκτελώντας με συνέπεια ένα πλάνο ενεργειών δημοσιότητας, χτίζοντας συνεργασίες για την δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου και στηρίζοντας δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού μας.»