Ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ μαζί με τον αδερφό του, Χαλούκ, είναι οι δύο ηγέτες της εταιρείας Baykar η οποία κατασκευάζει τα drone τύπου Bayraktar, Akıncı και Kızılelma, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, στα πεδία μαχών της Συρίας, της Λιβύης, του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Ουκρανίας.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, ο οποίος επωφελείται τα μέγιστα, από την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, καθώς πλέον όλο το βάρος της αμυντικής και εξαγωγικής παραγωγής έχει πέσει πάνω του, ενώ παράλληλα το TCG Anadolu μετασκευάστηκε για να φιλοξενεί τα drone του και όχι αεροσκάφη είπε: “Όλος ο κόσμος είδε με την Τουρκία τι μεγάλο όφελος προσφέρουν στον πόλεμο ενάντια στα υπάρχοντα συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Φάνηκε για πρώτη φορά στο Ιντλίμπ, μετά στη Λιβύη και στο Καραμπάχ, τώρα στην Ουκρανία”.

Δήλωσε ότι ετοιμάζουν υπερηχητικό μοντέλο, ενώ παράλληλα προχώρησε σε σύγκριση των F-35 με τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Kızılelma της Τουρκίας: ””Υπάρχουν αεροπλάνα. Τα αεροπλάνα 5ης γενιάς έχουν πολύ προηγμένα ραντάρ και πυρομαχικά. Η χώρα μας αναπτύσσει επίσης αεροπλάνα 5ης γενιάς αυτή τη στιγμή. Το Kızılelma θα ξεπεράσει τα αεροπλάνα 5ης γενιάς στο μέλλον”, είπε ο Μπαϊρακτάρ”.

Προχωρώντας και σε μία σύγκριση μεταξύ των Akıncı και Kızılelma, είπε ότι το δεύτερο μοντέλο, ως πιο προηγμένο από το πρώτο, θα είναι σε θέση “να μάχεται εναντίον αεροσκαφών και θα έχει περισσότερες δυνατότητες ως προς την ταχύτητα”.