● Τον Δεκέμβριο του ’22 η αεροπορική εταιρεία καταγράφει δεκαπλάσια αύξηση επιβατών σε σχέση με πέρυσι
● Συνεχίζεται η υγιής τάση των μελλοντικών κρατήσεων για το χειμώνα 22/23
● Έντονη αύξηση των πωλήσεων για το πρόγραμμα του καλοκαιριού ’23
● Το 2022 (ολόκληρο το έτος) η αεροπορική εταιρεία μεταφέρει πάνω από τρεις φορές περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2021
● Βελτίωση του συντελεστή πληρότητας κατά 12%

 Η Cyprus Airways ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της επιβατικής της κίνησης για το σύνολο του έτους 2022 και για το μήνα Δεκέμβριο του ’22.

Το 2022 η αεροπορική εταιρεία αύξησε την ετήσια κυκλοφορία της κατά 361% σε σχέση με το 2021. Ο μέσος συντελεστής πληρότητας κατά τη διάρκεια του έτους αυξήθηκε κατά 12% (κυρίως από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του ’22). Η αεροπορική εταιρεία αύξησε τις πτήσεις της κατά περισσότερο από το διπλάσιο και πραγματοποίησε συνολικά 2.552 προγραμματισμένα δρομολόγια έναντι 1.032 πτήσεων το προηγούμενο έτος. Επιπλέον 94.289 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ναυλωμένων πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας.

Συνεχίζοντας την τάση που διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, τον Δεκέμβριο του ’22, η κυπριακή αεροπορική εταιρεία μετέφερε 27.383 επιβάτες (Δεκέμβριος ’21: 2.580) και υπερδιπλασίασε τον συντελεστή πληρότητας. Κατά τη διάρκεια του μήνα πραγματοποίησε 244 πτήσεις (Δεκ’21: 60 πτήσεις).

“Το 2022 ήταν η “χρονιά ανάκαμψης” μας, κατά την οποία, μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας και την αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης, εργαστήκαμε σκληρά για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τη συσσωρευμένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια κυρίως κατά τους τελευταίους 6 μήνες του έτους.

Το περασμένο έτος αυξήσαμε τα αεροσκάφη, το προσωπικό, τους προορισμούς και τις συχνότητες των πτήσεων και ξεκινήσαμε ένα εκτεταμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε μια σκληρή αναδιάρθρωση σύμφωνα με το νέο στρατηγικό μας σχέδιο. Με το σχέδιο αυτό θα λειτουργήσουμε ένα υβριδικό επιχειρηματικό μοντέλο, προσφέροντας στους πελάτες μας μια βάση χαμηλού κόστους, αλλά και δίνοντάς τους την επιλογή να δημιουργήσουν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις απαιτήσεις τους”, δήλωσε ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

“Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά και φέτος σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας για να εξυπηρετήσουμε 18 προορισμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής μας θα αποδώσουν καρπούς. Μετά την πρόσφατη έναρξη των δρομολογίων προς Παρίσι και Ρώμη, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το ευρωπαϊκό μας δίκτυο και να αναπτύξουμε περαιτέρω με τις κυπριακές τουριστικές αρχές και τον κλάδο περισσότερη τουριστική, VFR και επιχειρηματική κίνηση από σημείο σε σημείο, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα από/προς την Κύπρο όλο το χρόνο”, πρόσθεσε ο κ. Sies.

“Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικητική μας ομάδα και όλους τους συναδέλφους μου της Cyprus Airways για τη μεγάλη ομαδική προσπάθεια το 2022”, τόνισε ο κ. Sies.

Αυτό το καλοκαίρι η Cyprus Airways θα ξεκινήσει πτήσεις προς Μιλάνο, Ζυρίχη, Πράγα, Βασιλεία και Κάιρο με πολλαπλά εβδομαδιαία δρομολόγια. Ανάλογα με τη ζήτηση, προορισμοί όπως το Μιλάνο και το Παρίσι θα εξυπηρετούνται με ένα επιπλέον εβδομαδιαίο δρομολόγιο. Οι προορισμοί που ξεκίνησαν πρόσφατα, Παρίσι και Ρώμη, θα παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τον επόμενο χειμώνα μαζί με δύο φορές την εβδομάδα προς Σαντορίνη, Σκιάθο (δύο φορές την εβδομάδα) και Πρέβεζα (δύο φορές την εβδομάδα). Η Κρήτη και η Ρόδος θα εξυπηρετούνται με πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και η Θεσσαλονίκη δύο φορές την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς Βηρυτό θα εκτελούνται καθημερινά, ενώ τα δρομολόγια προς Τελ Αβίβ θα αυξηθούν σε έως και 10 πτήσεις την εβδομάδα. Τα δρομολόγια προς το Ερεβάν της Αρμενίας θα αυξηθούν σε έως και τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ η Αθήνα θα εξυπηρετείται με έως και τρεις πτήσεις ημερησίως.