Στο πένθος έχει βυθιστεί το Νεπάλ μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη το πρωί της Κυριακής.

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines και ελπίζουν να βρουν απαντήσεις στα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν, δηλαδή στον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου και τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης.

«Τα βουνά ήταν καθαρά και η ορατότητα ήταν καλή. Υπήρχε ασθενής άνεμος όμως κανένα πρόβλημα με τον καιρό», σημείωσε ο Anup Joshi και πρόσθεσε ότι ο πιλότος ζήτησε αλλαγή από τον καθορισμένο διάδρομο 3 στον διάδρομο 1, κάτι που παραχωρήθηκε από το αεροδρόμιο.

«Μπορούμε να επιχειρήσουμε και από τους δύο διαδρόμους. Ήταν «ατυχές» που το περιστατικό συνέβη μόλις 15 ημέρες αφότου το αεροδρόμιο άνοιξε και πάλι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ένα βίντεο που σοκάρει, κάνει το γύρο του διαδικτύου, από την μοιραία πτήση του αεροπλάνου της Yeti Airlines στην Ποχάρα του Νεπάλ. Το βίντεο έχει καταγραφεί μέσα στο αεροπλάνο από έναν επιβάτη λίγο πριν την πτώση με τις εικόνες να συγκλονίζουν. Συγκεκριμένα, ο Sonu Jaiswal, φαίνεται ότι έκανε ένα Facebook Live λίγο πριν από τη συντριβή και είναι μεταξύ των νεκρών. Το ίδιο βίντεο βρίσκεται στον λογαριασμό του στο Facebook, ο οποίος ωστόσο δεν έχει επαληθευτεί.

Ο Abhishek Pratap Shah, πρώην βουλευτής του Νεπάλ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κογκρέσου του Νεπάλ, δήλωσε στο NDTV ότι έλαβε το βίντεο από έναν φίλο του και εντοπίστηκε σε κινητό τηλέφωνο που που εντοπίστηκε στα συντρίμμια.

«Το έστειλε ένας φίλους μου, ο οποίος το έλαβε από έναν αστυνομικό. Πρόκειται για ένα πραγματικό αρχείο. Είναι το σημερινό βίντεο καθώς η πτήση ήταν έτοιμη να προσγειωθεί», δήλωσε ο κ. Shah στο NDTV σε αποκλειστική συνέντευξη.