Αεροπλάνο της JetBlue συγκρούστηκε με ένα άλλο αεροπλάνο στο διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης. 

Το παρκαρισμένο αεροπλάνο ήταν άδειο και δεν υπήρξαν θύματα.

Το περιστατικό αυτό συνέβη λίγες μόλις ημέρες αφότου παραλίγο να χαθούν εκατοντάδες ζωές στο αεροδρόμιο JFK, όταν ένα Boeing 737 της Delta και ένα Boeing 777 της American Airlines απέφυγαν τη σύγκρουση παρά τρίχα, κατά την απογείωση του αεροπλάνου της Delta.

Το νέο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (18.1.2023) με το αεροπλάνο της JetBlue στο JFK ερευνάται από πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση. Σύμφωνα με έναν επιβάτη, ένα φορτηγό ρυμουλκούσε το αεροπλάνο ώστε αυτό να πάρει την απαραίτητη φόρα για την απογείωση.

Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης, το AirBus A320 της JetBlue συγκρούστηκε με ένα άλλο αντίστοιχο της ίδιας εταιρείας, την ώρα που αυτό ήταν παρκαρισμένο και άδειο. Μετά το περιστατικό, και τα δύο αεροσκάφη αποσύρθηκαν από τον διάδρομο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Εκπρόσωπος της JetBlue δήλωσε ότι η πτήση με προορισμό το Σαν Χουάν «ήρθε σε ελαφριά επαφή με ένα σταθμευμένο άδειο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης». Το περιστατικό διερευνάται από την FAA.

Σημειώνεται ότι η πτήση επρόκειτο να απογειωθεί στις 6:00 π.μ. και οι επιβάτες τελικά αναχώρησαν με νέο αεροσκάφος στις 7:50 π.μ.

Σε μια δήλωση στο DailyMail.com, ένας εκπρόσωπος της JetBlue είπε: «Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της JetBlue και και τα δύο εμπλεκόμενα αεροσκάφη θα τεθούν εκτός λειτουργίας για επιθεώρηση και το περιστατικό θα διερευνηθεί».