Απευθείας πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας από τη Ρώμη προς αυτούς τους τρεις δημοφιλείς προορισμούς.

Για την ITA Airways, το 2023 είναι το έτος των μεγάλων επενδύσεων προς τη διηπειρωτική αγορά: Η εταιρεία ανοίγει νέα δρομολόγια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη (Fiumicino) προς το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον και νέες πτήσεις από τη Ρώμη (Fiumicino) προς το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η επέκταση σε μεγάλες αποστάσεις είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ITA Airways, καθώς δημιουργεί κερδοφορία αλλά και ενισχύει τη συνδεσιμότητα, συμβάλλοντας έτσι στον διπλασιασμό της χωρητικότητας του διηπειρωτικού δικτύου της εταιρείας.
Το νέο δρομολόγιο Ρώμη Fiumicino – San Francisco θα εκτελείται από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2023, με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 9:35 π.μ. και άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο στις 13:15, τοπική ώρα. Από τις 2 Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, η πτήση θα εκτελείται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το νέο δρομολόγιο Ρώμη Fiumicino – Ουάσιγκτον θα εκτελείται από τις 2 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023, με 5 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 10:20 π.μ. και άφιξη σε Washington – Dulles Διεθνές Αεροδρόμιο στις 2:20 μ.μ., τοπική ώρα. Από τις 4 Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2023, η πτήση θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ από την 1η Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023 θα είναι καθημερινή.
Οι δύο νέοι διηπειρωτικοί προορισμοί προς το Σαν Φρανσίσκο θα εκτελούνται με το Airbus A350, τη ναυαρχίδα της εταιρείας, και η πτήση προς την Ουάσιγκτον θα γίνεται με το Airbus A330. Αυτά τα νέα δρομολόγια προστίθενται στις πτήσεις της ITA Airways προς τη Νέα Υόρκη, που εκτελούνται τόσο από τα αεροδρόμια της Ρώμης Fiumicino όσο και από τα αεροδρόμια Malpensa του Μιλάνου, καθώς και εκείνα προς Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες, Τόκιο, Νέο Δελχί και Μαλέ (Μαλδίβες).
Η σύνδεση της ITA Airways προς το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα εκτελείται με το Airbus A330, από τις 29 Οκτωβρίου 2023, με καθημερινή συχνότητα αναχώρησης από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 21:50 και άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 6:05 π.μ., τοπική ώρα. Πτήσεις από το Ρίο ντε Τζανέιρο θα εκτελούνται από τις 30 Οκτωβρίου 2023, με καθημερινή συχνότητα αναχώρησης στις 15:45 και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 6:45 π.μ., τοπική ώρα. Οι νέες συνδέσεις θα επιτρέψουν στην ITA Airways να ενισχύσει περαιτέρω την επέκτασή της στη Νότια Αμερική, μετά τις πτήσεις που πραγματοποιούνται ήδη προς το Μπουένος Άιρες και το Σάο Πάολο, που ήταν πάντα ένας προνομιακός προορισμός για ιταλικές διακοπές και ο προορισμός με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού ιταλικής καταγωγής.
«Ξεκινήσαμε τις δικές μας πτήσεις μόνο 14 μήνες πριν και μέχρι το Νοέμβριο του 2021 είχαμε μόνο ένα διηπειρωτικό προορισμό στο δικό μας δίκτυο, τη Νέα Υόρκη, σε μία στιγμή που οι αεροπορικές μεταφορές είχαν μείνει στάσιμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σήμερα, προσφέρουμε 9 διηπειρωτικούς προορισμούς σε Βόρειο και Νότια Αμερική και Ασία και οι νέες πτήσεις στην Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη μας», όπως είπε ο Fabio Maria Lazzerini, CEO και γενικός διευθυντής της ITA Airways. «Αναμένουμε ότι τα έσοδα επιβατών το 2022 θα υπερβούν την αξία που εκτιμάται στον προϋπολογισμό, λαμβά-νοντας υπόψη τη μείωση της προσφερόμενης χωρητικότητας έναντι των προβλέψεων λόγω του γεωπολιτικού πλαισίου. Η αύξηση των προορισμών είναι μια περαιτέρω επιβεβαίωση ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στις συνδέσεις με-γάλων αποστάσεων».
«Οι νέες συνδέσεις με την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο εμπλουτίζουν περαιτέρω το δι-ηπειρωτικό δίκτυο της ITA Airways» δήλωσε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer της ITA Airways και CEO Volare. «Με την έναρξη των νέων προορισμών ενοποιούμε τη διαδικασία επέκτασης της εταιρείας προς την αγορά των ΗΠΑ, την πρώτη διεθνή αγορά για την ITA Airways. Οι πολλαπλές προσφορές από τον κόμβο της Ρώμης Fiumicino θα μας επιτρέ-ψουν να είμαστε ο αερομεταφορέας αναφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ιταλία και μέσω Ρώμης στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο για την ιταλική κοινότητα και τις κύριες κοινότητες των μεσογειακών χωρών.»
Οι νέες συνδέσεις μπορούν να αγοραστούν σε όλα τα κανάλια πωλήσεων της ITA Airways, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ita-airways.com, του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας, των ταξιδιωτικών πρακτορείων και των εκδοτηρίων εισιτηρίων αεροδρομίων.