Από την 14η Μαρτίου θα ανασταλούν οι πτήσεις της Wizz Air προς και από το αεροδρόμιο της Κισινάου —πρωτεύουσας της Μολδαβίας—, για λόγους ασφαλείας, γνωστοποίησαν η ίδια και η μολδαβική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Μόσχα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η μολδαβική δημόσια αρχή ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον ουγγρικό αερομεταφορέα για την απόφασή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκφράζοντας τη λύπη της για αυτήν. Οι αρχές της Μολδαβίας κάνουν το παν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στον εναέριο χώρο της, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της , η Wizz Air ανακοίνωσε πως «εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων και λόγω του αυξημένου, αν και όχι άμεσου, κινδύνου στον εναέριο χώρο» της Μολδαβίας, έλαβε «τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να ανασταλούν όλες οι πτήσεις της με προορισμό την Κισινάου από τη 14η Μαρτίου».

Η Wizz Air εκτελεί πτήσεις προς διάφορους προορισμούς στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την αναστολή των δρομολογίων της προς την Κισινάου, σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες πτήσεις προς και από τη ρουμανική πόλη Ίασι, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης.

Το αεροδρόμιο της Κισινάου συγκαταλέγεται στα πλησιέστερα για τους Ουκρανούς, καθώς οι επιβατικές πτήσεις στη χώρα τους έχουν ανασταλεί αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός πριν από έναν χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου 2022.