Με τίτλο «30 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πάρο το 2023» ο Cameron Seagle και η Natasha Alden ένα δημοφιλές ζευγάρι ταξιδιωτικών συγγραφέων περιγράφουν όσα οι ίδιοι έζησαν στην Πάρο με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο.

Ο πρόλογός τους αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το νησί : «Το πρώτο μας ταξίδι στην Πάρο ήταν ένα ταξίδι έκπληξη στην Πάρο για τα 30α γενέθλιά μου. Το ελληνικό νησί της Πάρου βρισκόταν στη λίστα μας με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Ήταν λοιπόν μια υπέροχη εμπειρία να δείτε όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νησί της Πάρου, Ελλάδα. Ποιος ήξερε ότι χρόνια μετά, θα παντρευόμασταν στο νησί; Η Πάρος είναι το κομψό αδερφάκι με τους πιο διάσημους Κυκλαδίτες γείτονές της, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Είναι ένα δελεαστικό μείγμα από γοητευτικές πόλεις, που προσκαλούν ντόπιους, θαλάσσια σπορ, μπουτίκ και αμμώδεις παραλίες. Οι δύο κόμβοι της Παροικιάς και της Νάουσας είναι ένας μεθυστικός λαβύρινθος από ασβεστωμένους δρόμους».

Το δημοσίευμα αποτελεί ένα μίγμα ταξιδιωτικής εμπειρίας αλλά και διεθνούς προβολής του νησιού και έρχεται να προστεθεί στις συστηματικές προσπάθειες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάδειξή του ως τόπου που προσφέρεται και για γαμήλιο τουρισμό. Και είναι σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι η ταξιδιωτική τους σελίδα «theworldpursuit» με 100.000 followers στο Facebook, 125.000 στο instagram, 650.000 στο Tik Tok και 10 εκατομμύρια επικεψιμότητα κάθε μήνα, έχει ως βασικό κοινό 60% από ΗΠΑ, 15% από Καναδά και 12% από Ευρώπη με κυρίαρχες ηλικίες 25-34 (43%) 35-44 ( 17%) αλλά και επιρροή στους 55+ (16%) και με συνεργασίες με διεθνούς ακτινοβολίας Μέσα Ενημέρωσης , όπως το”BBC”, “Business Insider”, “Brides” , “Travel +Leisure” , “Lonely Planet” κ.α.

Η αγάπη τους για την Πάρο βρίσκεται σε κάθε παράγραφο του δημοσιεύματος . Οι ίδιοι οι συγγραφείς την εξηγούν : «Αγαπάμε το νησί για την ικανότητά του να αισθάνεται απομακρυσμένο από τις μάζες, αλλά προσφέρει κλασικά τουριστικά στοιχεία, όπως εκλεκτά εστιατόρια και πολυσύχναστα κοκτέιλ μπαρ. Η Πάρος έχει ό,τι μπορείς να θέλεις από ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με το τι να κάνετε στο νησί».

 

30 Best Things To Do In Paros, Greece (2023)