Η ITA Airways προσφέρει νέα απευθείας πτήση Washington Dulles – Ρώμη Fiumicino

Η ITA Airways είναι Επίσημος Αερομεταφορέας του έργου “Imagining the Future. Leonardo da Vinci: In the Mind of a Italian Genius” της έκθεσης που διοργάνωσε η “Confindustria”, η Ένωση Ιταλικής Βιομηχανίας, για τα εγκαίνια εκδήλωση της νέας έδρας της στην Ουάσιγκτον.

Το έργο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Veneranda Biblioteca Ambrosiana παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Auditorium της Μνημειακής Βιβλιοθήκης Martin Luther King JR στην Ουάσιγκτον D.C.

Ως πρεσβευτής της ιταλικής αριστείας στον κόσμο, η ITA Airways, υποστήριξε την πρωτοβουλία -η οποία έχει την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας και του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου στην Ουάσιγκτον-μεταφέροντας τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci της Ρώμης Fiumicino στην Ουάσιγκτον Ντάλες, την αντιπροσωπεία της Confindustria και μια επιλογή από 12 αυτόγραφες σελίδες που ανήκουν στον Codex Atlanticus του Leonardo, τα οποία είναι έργα απαράμιλλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας και θα εκτίθενται έως τις 20 Αυγούστου στη βιβλιοθήκη Martin Luther King JR Memorial.

Ως ειδικός στη διαχείριση ευαίσθητων αποστολών, η ομάδα ITA Airways Cargo πραγματοποίησε αυτήν την εξαιρετική επιχείρηση, φροντίζοντας, εκτός από τη μεταφορά υπό τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, τις κρίσιμες φάσεις της παλετοποίησης, φύλαξης και μεταφοράς σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας, διασφαλίζοντας συμμόρφωση με τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ακεραιότητας αυτού του εξαιρετικού έργου τέχνης.

“Η ITA Airways έχει την τιμή να λειτουργεί ως παγκόσμιος πρεσβευτής του Made in Italy. Δεσμευόμαστε, από τη γέννησή μας, να εκπροσωπούμε και να επιδεικνύουμε το καλύτερο της ιταλικής αριστείας, βοηθώντας στην εξαγωγή του στυλ και της εικόνας της Ιταλίας, διεθνώς αναγνωρισμένης ως το λίκνο της τέχνης.  Υπό το πρίσμα αυτής της φυσικής κλίσης και αποστολής μας, είμαστε περήφανοι που επιλεγήκαμε από την Confindustria ως Επίσημος Φορέας της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει τα εγκαίνια του νέου της γραφείου στην Ουάσιγκτον – δήλωσε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer της ITA Airways και Διευθύνων Σύμβουλος της Volare, προσθέτοντας – ”Η Εταιρεία μας αισθάνεται προνομιούχος που είναι μέρος αυτού του ιστορικού γεγονότος και θέλω επίσης να επισημάνω πώς ο κύριος κόμβος μας πήρε το όνομά του από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, μια ιδιοφυΐα αναγνωρισμένη παγκοσμίως”.

Η ITA Airways και η αμερικανική πρωτεύουσα συνδέονται επίσης ως εξής: στις 2 Ιουνίου ξεκίνησε η νέα, απευθείας πτήση μετ’ επιστροφής Ουάσιγκτον – Ρώμη, η οποία θα εκτελείται αρχικά με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις και θα γίνει καθημερινή από την 1η Αυγούστου για να καλύψει την υψηλή εποχή. Η Ουάσιγκτον είναι ένας πολυπόθητος προορισμός, τόσο για ταξιδιώτες αναψυχής όσο και για επαγγελματίες, χάρη στην παρουσία της τοπικής και διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία θα χρησιμοποιήσει τη νέα σύνδεση ως άμεση πρόσβαση στην Ιταλία, την Ευρώπη και ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου. Το νέο δρομολόγιο αποδεικνύεται ήδη πολύ επιτυχημένο, με υψηλό συντελεστή φορτίου τόσο στην εισερχόμενη όσο και στην εξερχόμενη πτήση.

Η Ουάσιγκτον είναι το πρώτο βήμα στην επέκταση του δικτύου της ITA Airways: το 2023 θα είναι έτος μεγάλων επενδύσεων στη διηπειρωτική αγορά, με 3 νέους προορισμούς από τη Ρώμη Fiumicino, εκτός από την Ουάσιγκτον, στο Σαν Φρανσίσκο από την 1η Ιουλίου και στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 29 Οκτωβρίου. Οι νέες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αντιπροσωπεύουν βασικό πυλώνα της συνολικής στρατηγικής της εταιρείας, διότι εκτός από τη δημιουργία εσόδων αυξάνουν επίσης τις πτήσεις μικρών αποστάσεων, συμβάλλοντας στη διπλάσια αύξηση της χωρητικότητας του διηπειρωτικού δικτύου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η νούμερο ένα διεθνής αγορά της ITA Airways και η πιο στρατηγική, μετά την Ιταλία, καθώς και η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών με ιταλική καταγωγή. Ως εκ τούτου, οι απευθείας πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική προς την Ιταλία δεν είναι μόνο δρομολόγια για αναψυχή και επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και ένα μέσο προσέγγισης και σύνδεσης με την ευρύτερη ιταλική κοινότητα στις ΗΠΑ με απευθείας πτήσεις προς Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Βοστώνη, Λος Άντζελες, Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο. η ITA Airways θα πραγματοποιεί 122 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής περιόδου.

Χάρη στη συμφωνία κοινής χρήσης κωδικού με την Delta, οι πελάτες της ITA Airways θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 100 προορισμούς εσωτερικού μέσω των εσωτερικών κόμβων της αεροπορικής εταιρείας των ΗΠΑ, με 40 προορισμούς που εξυπηρετούνται μέσω της Νέας Υόρκης JFK και εξίσου σημαντικό αριθμό συνδέσεων από Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες , Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των περισσότερων ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους και ταξιδιώτες αναψυχής.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για όλες τις πτήσεις της εταιρείας στο ita-airways.com, σε ταξιδιωτικά γραφεία και εκδοτήρια εισιτηρίων αεροδρομίων και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της ITA Airways.