Μικρή διαρροή ραδιενέργειας από μια βαλίτσα που είχε τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών ενός αεροπλάνου από τη Ζυρίχη καταγράφηκε σύμφωνα με την El Pais στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου να διαβεβαιώνει πως ενεργοποιήθηκε μεν το πρωτόκολλο, αλλά το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως «μικρής σημασίας». Γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποφασίστηκε να παραλύσει το αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, στις 10:48 το πρωί της Τρίτης, η διαρροή εντοπίστηκε σε μια βαλίτσα, που περιείχε ιατρικό υλικό και υπήρχαν υποψίες ότι ένα μέρος της θα μπορούσε να είναι ραδιενεργό. Η βαλίτσα βρισκόταν στην καμπίνα του αεροσκάφους της Air Baltic και δεν επετράπη στους επιβάτες να αποβιβαστούν, με την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιεί τον συναγερμό του Αεροναυτικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης της Καταλονίας (AEROCAT) και του Ειδικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Ραδιολογικά Περιστατικά της Καταλονίας (RADCAT).

Δεκατρία μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Καταλονία, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας τεχνολογικών κινδύνων, έφτασαν στο αεροσκάφος και επιθεώρησαν το πακέτο. Θεώρησαν ότι αν υπήρξε κάποιου είδους διαρροή θα ήταν «χαμηλής επικινδυνότητας», αλλά συνέστησαν στους επιβάτες και στο υπόλοιπο προσωπικό να παραμείνουν στα αεροπλάνα τους.