Η πτήση της American Airlines με Boeing 777-200 αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης στις 19:28 μ.μ το βράδυ της Τετάρτης με προορισμό την Ισπανία, όμως δύο ώρες μετά την αναχώρηση αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βοστώνη, εξαιτίας ρωγμής στο πιλοτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Μασαχουσέτης, εκδόθηκε «Alert 2» πέρι τις 21:46 μ.μ., μετέδωσε το NBC Boston. Σημειώνεται ότι το «Alert 2» υποδεικνύει ότι ένα αεροσκάφος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες και αναμένεται δύσκολη ή αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τις διαδικασίες αντιμετώπισης αεροπορικών εκτάκτων αναγκών της πόλης Sky Harbor του Φοίνιξ.

Σύμφωνα με την nypost, το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό τη στιγμή που γύρισε πίσω στο σημείο όπου προσγειώθηκε στη Βοστώνη στις 10:03 μ.μ., όπως έδειξαν τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Το Boeing 777-200 επέστρεψε στις ΗΠΑ λόγω «προβλήματος συντήρησης», όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία με ανακοίνωσή της.

 

«Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και το αεροσκάφος τέθηκε εκτός λειτουργίας για να επιθεωρηθεί από την ομάδα συντήρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.  Ενώ προσθέτει ότι «Δεν θέλουμε ποτέ να διαταράξουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε το συμβάν».