Η τουρκική αεροπορική εταιρεία διακοπών Southwind Airlines δεν επιτρέπεται πλέον να πετάει στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ έχει εκδώσει άμεση απαγόρευση πτήσεων για την αεροπορική εταιρεία, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Aerotelegraph. Η απαγόρευση πτήσεων αφορά και τη Μεγάλη Βρετανία, που ακολουθεί τους κανονισμούς της ΕΕ στις αερομεταφορές.

Η απαγόρευση επήλθε μετά τον έλεγχο της φινλανδικής αρχής μεταφορών Traficom, σύμφωνα με την οποία η διαχείριση και «σημαντικά μερίδια ιδιοκτησίας» στην τουρκική αεροπορική εταιρεία διακοπών δεν βρίσκονται στην Τουρκία, αλλά στη Ρωσία. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η αεροπορική εταιρεία και ο έλεγχός της συνδέονται με Ρώσους παράγοντες», ανέφερε η έκθεση. Επομένως, υπόκειται σε κυρώσεις μετά τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Ο έλεγχος των Φινλανδών ξεκίνησε όταν ο αερομεταφορέας ζήτησε έγκριση για μια νέα διαδρομή από την Αττάλεια στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Αττάλεια είχε προγραμματίσει πτήσεις από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και τη Στουτγάρδη αυτή τη σεζόν. Στα σχέδια πτήσης ήταν και το Ηράκλειο στην Ελλάδα.