Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, της Ιορδανίας, του Ιράκ και του Λιβάνου άνοιξαν και πάλι την Κυριακή μετά την επίθεση με ρουκέτες του Ιράν στο Ισραήλ την Παρασκευή, ορισμένα όμως δρομολόγια συνεχίζουν να επηρεάζονται.

Οι αερομεταφορείς που ανακοίνωσαν αλλαγές στις πτήσεις τους είναι:

Η Lufthansa ανέστειλε τις τακτικές πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ, Αρμπίλ και Αμμάν έως και τη Δευτέρα. Οι πτήσεις προς Βηρυττό και Τεχεράνη παραμένουν σε αναστολή έως τουλάχιστον την Πέμπτη.

Η KLM ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ έως την Τρίτη

Η easyJet την Κυριακή σταμάτησε τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ χωρίς να προσδιορίσει χρονικό ορίζοντα.

Η Finnair ανέστειλε τη λειτουργία της στον Ιρανικό εναέριο χώρο μέχρι νεοτέρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις με προορισμό τη Ντόχα. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι πρόκειται να γίνει αλλαγή πορείας με πέρασμα επάνω από τη Αίγυπτο, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις λίγων λεπτών.

Air Canada προειδοποιεί για μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις της προς Ισραήλ, και ακύρωσε πτήσεις προς Τελ Αβίβ τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Air India αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ.

-Η Ισραηλινή El Al  ακύρωσε 15 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

-Η μικρότερη αεροπορική εταιρία του Ισραήλ Arkia ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει το πτητικό της πρόγραμμα έπειτα από την αρχική αναβολή πτήσεων προς Αθήνα, Μιλάνο και Γενεύη.

-Ορισμένες πτήσεις της Fly Dubai επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των εναέριων χώρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Etihad Airways ακύρωσε πτήσεις προς Τελ Αβίβ και το Αμμάν την Κυριακή όμως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Αμπου Ντάμπι και Τελ Αβίβ, Αμμάν και Βηρυττού από τη Δευτέρα.

Emirates συνεχίζει τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ από το απόγευμα της Κυριακής.

Qatar Airways συνέχισε τις πτήσεις προς Αμμάν, Βηρυττό και Βαγδάτη.

– Η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες μπορούν να κάνουν δωρεάν αλλαγές κρατήσεων για πτήσεις από και προς το Ιράκ, την Ιορδανία και τον Λίβανο, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Αυτή η πολιτική ισχύει για εισιτήρια που είχαν εκδοθεί πριν από τις 13 Απριλίου 2024 και για πτήσεις έως τις 22 Απριλίου.