Αποκολλήθηκε ρόδα από αεροσκάφος- Προσγειώθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ

Αναγκαστική προσγείωση χρειάστηκε να κάνει ένα αεροσκάφος Boeing καθώς μία από τις ρόδες του αποκολλήθηκε κατά την απογείωση.

Το περιστατικό έληξε χωρίς κάποιος από τους επιβάτες να τραυματιστεί χάρη στο προσωπικό εδάφους το οποίο παρατήρησε ότι ο τροχός έλειπε αμέσως μετά την απογείωση του με προορισμό το Κέιπ Τάουν.

«Το πλήρωμα ειδοποιήθηκε για την παρατήρηση και ελήφθη η απόφαση να επιστρέψει στο Γιοχάνεσμπουργκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της FlySafair, Κίρμπι Γκόρντον, στο τοπικό δίκτυο EWN Eyewitness News.

Το αεροπλάνο έκανε ένα χαμηλό πέρασμα πάνω από το αεροδρόμιο OR Tambo, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να αξιολογήσουν τον εξοπλισμό πριν δώσουν το πράσινο φως για την προσγείωση του αεροσκάφους. Όπως έχει καταγράψει η κάμερα, κατά την προσγείωση καπνός άρχισε να βγαίνει από τη ρόδα την ώρα που η γεμάτη κόσμο πτήση της FlySafair ακουμπούσε στο έδαφος του διεθνούς αεροδρομίου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ακούγεται ένας δυνατός κρότος καθώς το αεροσκάφος επιχειρεί να προσγειωθεί στον αεροδιάδρομο. Όταν εν τέλει το αεροσκάφος κατορθώνει να σταματήσει το φτερό του είχε αποκολληθεί.