Δεκάδες χιλιάδες πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν στη Γαλλία παρά την άρση της προειδοποίησης για απεργία που είχε προαναγγείλει το μεγαλύτερο συνδικάτο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 2.000 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τουλάχιστον χιλιάδες (πτήσεις) θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις. Σύμφωνα με ενημερώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες, εντός της ημέρας θα ακυρωθεί το 75% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Paris-Orly και το 55% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Paris-Roissy. Παρόμοια θα είναι τα προβλήματα και στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Οι μειώσεις των προγραμματισμένων πτήσεων ύστερα από αίτημα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC), θα φθάσουν το 65% στο αεροδρόμιο Μασσαλίας-Προβηγκίας και το 45% στα άλλα αεροδρόμια της χώρας.

«Οι ακυρώσεις πτήσεων πραγματοποιούνται ακόμη και μετά την ανακοίνωση της SNCTA, του μεγαλύτερου συνδικάτου ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας, ότι ματαιώνει την απεργία της 25ης Απριλίου, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τη διοίκηση για τις συνθήκες εργασίας. Η συμφωνία ήρθε πολύ αργά για να αποφευχθούν οι διακοπές της κυκλοφορίας και οι συζητήσεις δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί με άλλα συνδικάτα», δήλωσε εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien, η Ryanair είχε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε να ακυρώσει πάνω από 300 πτήσεις, μεταξύ άλλων από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Ισπανία ή την Ιταλία, ως αποτέλεσμα των σημερινών απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Σύμφωνα με ελβετικά μέσα ενημέρωσης, η Transavia του ομίλου Air France-KLM, ανακοίνωσε για σήμερα την ακύρωση 198 πτήσεων ενώ η Air France προειδοποίησε ότι «αναμένονται σημαντικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις». Περίπου 1.100 επιβάτες επηρεάζονται από ακυρώσεις πτήσεων προς την Ελβετία, δήλωσε εκπρόσωπος των ελβετικών αερογραμμών Swiss. Η EasyJet ανακοίνωσε επίσης την ακύρωση πτήσεων από τη Γενεύη με προορισμό διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.