Βρίσκεστε στο χώρο παραλαβής αποσκευών ενός αεροδρομίου και να είστε από τους τελευταίους που παραλαμβάνουν την βαλίτσα τους;

Αυτή η καθυστέρηση μπορείτε να οφείλεται σε έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με ειδικό. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδεύουν με χειραποσκευή για να αποφύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής της βαλίτσα τους στο χώρο παραλαβής ή γιατί φοβούνται ότι μπορεί να την μπερδέψουν με κάποια άλλη ή λόγω του φόβου και πάλι πως δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό της. Όταν όμως δεν έχουν άλλη επιλογή, προσθέτουν μια πολύχρωμη κορδέλα στη βαλίτσα τους, ώστε να την αναγνωρίσουν πιο εύκολα. Συγκεκριμένα, βάζουν μία κορδέλα ή μια ετικέτα ή κάποιο άλλο αξεσουάρ προκειμένου να κάνουν τη βαλίτσα τους να ξεχωρίζει από τις εκατοντάδες άλλες. Ωστόσο, αυτό το παλιό κόλπο με τις αποσκευές καθυστερεί την άφιξή τους στον διάδρομο παραλαβής, όπως λέει ο υπάλληλος διαχείρισης αποσκευών στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου Τζον.

«Οι κορδέλες που δένουν οι άνθρωποι στις βαλίτσες τους για να τις αναγνωρίσουν, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη σάρωση της στην αίθουσα αποσκευών» δήλωσε στο RSVP Live.

Ενώ αυτό το πρόσθετο αξεσουάρ διευκολύνει τον εντοπισμό της, προσελκύει αρνητική προσοχή από τους σαρωτές αποσκευών των αεροδρομίων. «Εάν η τσάντα δεν μπορεί να σαρωθεί αυτόματα, μπορεί να καταλήξει σε χειροκίνητη επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει πως θα καθυστερήσετε να την παραλάβετε» εξηγεί ο χειριστής αποσκευών. «Επίσης, βγάλτε τα παλιά αυτοκόλλητα από τη βαλίτσα σας, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση με τη διαδικασία σάρωσης» πρόσθεσε.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσετε μια αργοπορία στην παραλαβή της βαλίτσας σας, είναι επειδή μέσα σε αυτήν έχετε βάλει μαρσιπάν. «Μην πακετάρετε ποτέ μαρσιπάν στις αποσκευές σας. Έχει την ίδια πυκνότητα με ορισμένα εκρηκτικά, οπότε μπορεί να σας καλέσουν από το αεροδρόμιο για έρευνα» δήλωσε ο ειδικός αποσκευών του Δουβλίνου.

Πηγή: iefimerida.gr