Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, όταν αεροσκάφος της Eurowings που εκτελούσε πτήση τσάρτερ από το εξωτερικό παρουσίασε βλάβη την ώρα της τροχοδρόμησης. Στο αεροπλάνο επέβαιναν περίπου 150 επιβάτες.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κολωνία της Γερμανίας και είχε προορισμό την Κω, με ενδιάμεση στάση στη Ρόδο.
Μόλις εντοπίστηκε ένδειξη για το πρόβλημα στο πιλοτήριο, ο κυβερνήτης ακινητοποίησε άμεσα το αεροσκάφος στον διάδρομο και ειδοποίησε τον Πύργο Ελέγχου. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των επιβατών, του πληρώματος και του ίδιου του αεροσκάφους.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το αεροπλάνο πρόκειται να μετακινηθεί χωρίς επιβάτες σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου προκειμένου να επισκευαστεί.

























