Τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σε σχολικό συγκρότημα στη Ντάκα του Μπανγκλαντές, τη Δευτέρα 21/07.
Σύμφωνα με τον Σαγεντούρ Ραχμάν, «ως αυτή τη στιγμή έχουμε 27 νεκρούς, ανάμεσά τους 25 παιδιά και τον πιλότο του στρατιωτικού αεροσκάφους.»
Περισσότερα από 170 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συντριβής, ενώ «συνολικά 78 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία», σημείωσε ο κ. Ραχμάν.
Ο πιλότος συγκαταλέγεται στους νεκρούς, όπως επιβεβαίωσε ο στρατός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος. Η πολεμική αεροπορία ανέφερε ότι ο πιλότος κατέβαλε προσπάθειες να απομακρύνει το αεροσκάφος από κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.
Το μαχητικό αεροσκάφος F-7 BGI, κινεζικής κατασκευής και σοβιετικού σχεδιασμού, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση στην Κουρμίτόλα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ρουτίνας. Όπως ανακοίνωσε ο στρατός, η συντριβή αποδίδεται σε μηχανική βλάβη.
Ως ένδειξη θλίψης για το τραγικό συμβάν, η κυβέρνηση κήρυξε την Τρίτη 22/07 ημέρα εθνικού πένθους.
Το δυστύχημα σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πτώση αεροσκάφους της Air India στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας, που κόστισε τη ζωή σε 241 από τους 242 επιβαίνοντες και 19 ανθρώπους στο έδαφος.























