Σε οργάνωση ειδικής πτήσης από το Ομάν προς την Ελβετία προχωρά η Swiss International Air Lines, με στόχο τη διευκόλυνση εγκλωβισμένων ταξιδιωτών εν μέσω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Η ελβετική αεροπορική εταιρεία γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη (05/03) θα πραγματοποιήσει πτήση με αεροσκάφος Airbus A340 από το Μουσκάτ, προκειμένου να μεταφέρει επιβάτες που αδυνατούν να επιστρέψουν στη Ζυρίχη εξαιτίας των εξελίξεων στην περιοχή.

Όπως διευκρινίστηκε, δικαίωμα επιβίβασης θα έχουν επιβάτες με εισιτήριο της Swiss που δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς Ζυρίχη, καθώς και Ελβετοί υπήκοοι που έχουν δηλώσει τον τόπο διαμονής τους στο Ομάν στις αρμόδιες ελβετικές αρχές.

«Συγκεκριμένα, αυτό το μέτρο σκοπεύει να δώσει σε Ελβετούς υπηκόους μια ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», τόνισε η Swiss.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, περίπου 5.000 Ελβετοί πολίτες που ταξίδευαν στην ευρύτερη περιοχή έχουν εγκλωβιστεί λόγω των εχθροπραξιών, εκ των οποίων περισσότεροι από 500 βρίσκονται στο Ομάν.

Παράλληλα, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ανέφερε ότι περίπου 200 θέσεις θα διατεθούν στην ειδική πτήση που αναχωρεί από το Μουσκάτ για τη Ζυρίχη το πρωί της Τετάρτης (05/03), επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν θα προγραμματιστούν επιπλέον δρομολόγια.

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε ότι, αν και η πτήση πραγματοποιείται σε συντονισμό με το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν πρόκειται για επιδοτούμενη επιχείρηση εκκένωσης, αλλά για ανεξάρτητη πρωτοβουλία της ίδιας της Swiss.