Η Honeywell αναπτύσσει μία σειρά νέων μαύρων κουτιών που θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης δορυφόρων για την αποστολή δεδομένων από ατυχήματα-δυστυχήματα σε πραγματικό χρόνο.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, στελέχη της εταιρείας και άλλοι υποστηρικτές της νέας τεχνολογίας λένε πως οι συσκευές «υπόσχονται» μεγάλα οφέλη στις μελλοντικές έρευνες πάνω σε συντριβές αεροπλάνων.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα πρέπει να βρουν το σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος, να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά και έπειτα να πάρουν πληροφορίες, πράγμα που δεν είναι πάντα εύκολο.

Η τεχνολογία της Honeywell αναμένεται να είναι διαθέσιμη το επόμενο έτος, για εγκατάσταση σε νέα επιβατηγά αεροσκάφη και μεγάλα business τζετ, αλλά και σε παλαιότερα μοντέλα που εκσυγχρονίζονται.

Και αν αναρωτιέστε γιατί μια τέτοια τεχνολογία δεν είχε χρησιμοποιηθεί έως σήμερα, σύμφωνα με τη WSJ, το κόστος της διατήρησης των απαιτούμενων δορυφορικών links αποτελούσε απαγορευτικό παράγοντα για τις αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο, τα κόστη μετάδοσης αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, χάρη σε νέους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους που πετούν σε χαμηλά ύψη. Τα μαύρα κουτιά της Honeywell είναι σχεδιασμένα για να έχουν το μέγεθος και κόστος των σημερινών συσκευών.