H Αir New Zealand ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω τις πτήσεις της και θα επιχειρήσει να απολύσει ορισμένους μόνιμους υπαλλήλους, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού πλήττει την παγκόσμια ταξιδιωτική ζήτηση.

Παράλληλα, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Air New Zealand έχει σταματήσει, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, ελπίζοντας να επιβραδύνει τη διάδοση του κορωνοϊού, επέβαλε δύο εβδομάδες αυτοαπομόνωσης για όλους όσους φτάνουν στη χώρα.

Στο δίκτυο μακρινών αποστάσεων, η Air New Zealand θα μειώσει τις πτήσεις της κατά 85% τους επόμενους μήνες και θα αναστείλει ορισμένες διαδρομές. Μεταξύ των πτήσεων που αναστέλλονται, είναι οι διαδρομές μεταξύ ‘Οκλαντ και Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Χιούστον, Μπουένος Άιρες, Βανκούβερ, Τόκιο Ναρίτα, Χονολουλού, Ντενπασάρ και Ταϊπέι, από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου. Επιπροσθέτως, αναστέλλει τη διαδρομή Λονδίνο-Λος Άντζελες από τις 20 Μαρτίου (από LAX) και 21 Μαρτίου (πρώην Λονδίνο Heathrow) έως τις 30 Ιουνίου.

Όσον αφορά στο εγχώριο δίκτυο, αυτό θα μειωθεί κατά 30% τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά δεν θα υπάρξει αναστολή των δρομολογίων.

Επιπροσθέτως, ο μισθός των διευθυντών της αεροπορικής εταιρείας μειώνεται κατά 15% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο διευθύνων σύμβουλος της  Air New Zealand,Greg Foran, δήλωσε ότι, είναι σαφές πως εάν δεν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μειωθεί το κόστος και να προωθηθούν τα έσοδα, η αεροπορική εταιρεία δεν θα είναι σε θέση καλής λειτουργίας, όταν ο κορωνοϊός θα βρίσκεται πια στο παρελθόν.

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της πτώσης των μετακινήσεων, η Air New Zealand θα πρέπει να μειώσει το κόστος της, προχωρώντας σε απολύσεις μονίμων υπαλλήλων.