Η Aegean Airlines γνωστοποίησε ότι από την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 θα συνδέει την Αθήνα με την Βουδαπέστη με 4 πτήσεις την εβδομάδα. Το αεροσκάφος θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας στις 09:15’ και θα επιστρέφει από το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης στις 11:05’ (τοπική ώρα).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: «Διανύουμε τον χειμώνα με την χαμηλότερη ζήτηση στην ιστορία της εταιρείας , με υψηλό κόστος καυσίμων και αεροδρομιακά τέλη που επιβάλει η πολιτική του δημοσίου για την Αθήνα,  που παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλά. Έχουμε κάνει ήδη προσαρμογές στην συνολική μας δραστηριότητα, λόγω της χαμηλής ζήτησης, παράλληλα όμως είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά όταν είναι συμβατές με την στρατηγική της εταιρείας και της ανάγκες του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας».

Οι πτήσεις  θα εκτελούνται με τα  αεροσκάφη AIRBUS A320, 168 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση ενώ παρέχεται και σύστημα in-flight entertainment. Το ωράριο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει και ανταποκρίσεις από/προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το συνολικό πρόγραμμα της AEGEAN για το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί σε 2 εβδομάδες.

 Λίγα λόγια για την AEGEAN

H  Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance, μετέφερε το 2011 6,5 εκατομμύρια επιβάτες, εκ των οποίων 3,52 εκατ. επιβάτες στις πτήσεις εξωτερικού. Η Εταιρεία βραβεύτηκε ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2011, από τα  Skytrax World Airline Awards.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο μεγαλύτερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Ως μέλος της Star Alliance, οι επιβάτες της AEGEAN μπορούν να έχουν αυξημένη συνδεσιμότητα σε 1.290 προορισμούς του δικτύου της Star Alliance σε 189 χώρες.

Παράλληλα οι κάτοχοι των καρτών Miles & Bonus  συλλέγουν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μίλια τους σε όλους τους προορισμούς των 27 μελών της συμμαχίας. Επιπροσθέτως οι επιβάτες που είναι κάτοχοι της Gold Card έχουν πρόσβαση σε 990 lounges και  άλλα προνόμια σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία 10 χρόνια η Aegean έχει καταβάλει περισσότερα από 1 δις ευρώ ως φόρους στο ελληνικό δημόσιο, ενώ μόνο το 2011 απέδωσε περίπου 172 εκατ. Ευρώ.