Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη 19η ενημέρωση του ευρωπαϊκού καταλόγου των αερομεταφορέων οι οποίοι, για λόγους ασφαλείας, υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή σε επιχειρησιακούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις μεταφορές, κ. Siim Kallas, δήλωσε ότι «… Από τη στιγμή που έχουμε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν αερομεταφορείς που δεν εκτελούν ασφαλείς πτήσεις, πρέπει να λάβουμε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι αποκλείεται κάθε κίνδυνος που απειλεί την ασφάλεια».

Ο εν λόγω κατάλογος είναι γνωστός και ως «ο ευρωπαϊκός κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας», ενώ η ένταξη αερομεταφορέων σε αυτόν βασίζεται στην ομόφωνη γνώμη της επιτροπής ασφάλειας των αερομεταφορών, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε., της Κροατίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Ελβετίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ο νέος κατάλογος αντικαθιστά τον προηγούμενο, που καταρτίστηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια, κρίθηκε αναγκαίο να επιβληθεί απαγόρευση λειτουργίας στην Conviasa, που είναι πιστοποιημένη στη Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, εξαιτίας πολλών ανησυχιών όσον αφορά την ασφάλεια, που οφείλονται σε ατυχήματα και στα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων διαδρόμου σε αεροδρόμια της Ε.Ε.

Εξετάστηκαν επίσης εις βάθος οι επιδόσεις ασφαλείας 2  άλλων αερομεταφορέων της Βενεζουέλας, της Estellar Latinoamerica και της Aerotuy· ωστόσο, στο παρόν στάδιο δεν θεωρήθηκε αναγκαίο να ληφθούν μέτρα. Πάντως, αυτοί οι 2 αερομεταφορείς παραμένουν υπό αυξημένη παρακολούθηση.

Οι λιβυκές αρχές πολιτικής αεροπορίας ενέκριναν περιορισμούς για όλους τους αερομεταφορείς με άδεια λειτουργίας στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να αποκλείεται η εκτέλεση πτήσεων στην Ε.Ε. από αυτούς. Το μέτρο έχει άμεση ισχύ από τώρα και τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2012.

 Οι αεροπορικές εταιρείες με την «κόκκινη κάρτα»

 Ο ευρωπαϊκός κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας επικαιροποιήθηκε επίσης ώστε να περιλαμβάνει τους αερομεταφορείς οι οποίοι υπάρχουν στα κράτη που αναφέρονται στον κατάλογο προηγούμενων αποφάσεων: για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προστέθηκε η Jet Congo Airways για την Ισημερινή Γουινέα, προστέθηκε η Punto Azul, ενώ αφαιρέθηκαν οι εταιρείες GETRA, Guinea Airways, UTAGE, Euroguineana de Aviacion y Transportes, General Work Aviacion, Star Equatorial Airlines και EGAMS, αφού δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι έπαυσαν τη λειτουργία τους για την Ινδονησία.

Προστέθηκαν οι αερομεταφορείς TransNusa Aviation Mandiri, Enggang Air Service, Surya Air, Ersa Eastern Aviation και Matthew Air Nusantara, που έλαβαν προσφάτως πιστοποιητικά στην Ινδονησία, ενώ αφαιρέθηκε η εταιρεία Megantara, αφού δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι έπαυσε τη λειτουργία της για τη Μαυριτανία, προστέθηκε η Mauritania Airlines, ενώ αφαιρέθηκε η Mauritania Airways, αφού δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι έπαυσε τη λειτουργία της· για τις Φιλιππίνες. Προστέθηκαν οι αερομεταφορείς Aero Equipment Aviation Inc, AirAsia Philippines, Certeza Infosys Corp., Mid-Sea Express, Southern Air Flight Services, NorthSky Air Inc., Island Helicopter Services.

Ο ενημερωμένος ευρωπαϊκός κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας περιλαμβάνει όλους τους αερομεταφορείς που είναι πιστοποιημένοι σε 21 κράτη, δηλ. 279 γνωστούς αερομεταφορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε πλήρη απαγόρευση λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Αφγανιστάν, Αγκόλα, Μπενίν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Τζιμπουτί, Ισημερινή Γουινέα, Γκαμπόν (με εξαίρεση 3 αερομεταφορείς που εκτελούν πτήσεις υπό περιορισμούς και όρους), Ινδονησία (με εξαίρεση 6 αερομεταφορείς), Καζαχστάν (με εξαίρεση 1  αερομεταφορέα που εκτελεί πτήσεις υπό περιορισμούς και όρους), Κιργιζία, Λιβερία, Μαυριτανία, Μοζαμβίκη, Φιλιππίνες, Σιέρρα Λεόνε, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Σουδάν, Σουαζιλάνδη και Ζάμπια.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης 5 συγκεκριμένους αερομεταφορείς: την Blue Wing Airlines του Σουρινάμ, τη Meridian Airways της Γκάνας, τη Rollins Air της Ονδούρας, τη Silverback Cargo Freighters της Ρουάντας και την Conviasa της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Επιπλέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει 11 αερομεταφορείς οι οποίοι υπόκεινται σε επιχειρησιακούς περιορισμούς και στους οποίους επιτρέπεται να εκτελούν πτήσεις στην Ε.Ε. υπό αυστηρούς όρους τις: Air Astana από το Καζαχστάν, Air Koryo από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, Airlift International από τη Γκάνα, Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines και SN2AG από τη Γκαμπόν, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, Air Madagascar και Jordan Aviation.