Η Aegean αναπροσαρμόζει τους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών σε όλες τις πτήσεις της από 15 Ιουνίου 2012, υιοθετώντας την πολιτική η οποία ήδη εφαρμόζεται από άλλες Διεθνείς αεροπορικές εταιρίες.


Με τη νέα πολιτική η Aegean εναρμονίζει τη διαδικασία μεταφοράς αποσκευών με αυτή των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επιβάτη. Έτσι οι επιβάτες δικαιούνται να μεταφέρουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό και βάρος αποσκευών ανάλογα με τη Θέση (Οικονομική ή Διακεκριμένη) που έχουν επιλέξει.


Τι ισχύει για βρέφη
Τα βρέφη (0 έως 2 ετών) δικαιούνται να μεταφέρουν βάρος μέχρι 20 κιλά και ένα πτυσσόμενο παιδικό καροτσάκι


Προπληρωμή
Για όσους επιβάτες επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερες ή και υπέρβαρες από αυτές που δικαιούνται αποσκευές, υπάρχει η δυνατότητα να τις προπληρώσουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aegeanair.com, του mobile site (mobile.aegeanair.com) και του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρεώσεις αυτές είναι έως και 40% φθηνότερες από τις αντίστοιχες που ισχύουν σε περίπτωση που η πληρωμή πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο. Αναλυτικά από την 15 Ιουνίου 2012 ισχύουν τα παρακάτω:


Χρέωση Επιπλέον / Υπέρβαρων Αποσκευών
Προπληρωμή μέσω του (α) Aegean website (www.aegeanair.com), (β) του mobile site (mobile.aegeanair.com) και (γ) μέσω του τηλεφωνικού κέντρου


Tα Χρυσά μέλη του προγράμματος Miles&Bonus και τα Χρυσά μέλη των προγραμμάτων των υπολοίπων εταιριών-μελών της Star Alliance, δικαιούνται μία επιπλέον αποσκευή δωρεάν, με μέγιστο επιτρεπτό όριο για τη Διακεκριμένη Θέση 32 κιλά και αντίστοιχα 20 κιλά για την Οικονομική Θέση. Συγκεκριμένα, τα Χρυσά μέλη που ταξιδεύουν στη Διακεκριμένη Θέση δικαιούνται έως και 3 αποσκευές των 32 κιλών η κάθε μία ενώ αντίστοιχα στην Οικονομική Θέση δικαιούνται έως και 2 αποσκευές των 20 κιλών η κάθε μία.


Διευκρινήσεις
– Η νέα πολιτική αφορά αποκλειστικά στις πτήσεις που εκτελούνται από την Aegean.
– Οι επιπλέον αποσκευές μπορούν να προπληρωθούν κατά τη διαδικασία της online αγοράς εισιτηρίου από το επίσημο website της Aegean (www.aegeanair.com) ή από το mobile site της (mobile.aegeanair.com). Εναλλακτικά, οι επιπλέον αποσκευές μπορούν να προπληρωθούν μέσω της ενότητας του website ή mobile site ‘My Booking’, κατόπιν της ολοκλήρωσης αγοράς του εισιτηρίου. Η προπληρωμή είναι επίσης εφικτή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean. Ωστόσο, η δυνατότητα για αγορά επιπλέον αποσκευής μπορεί να γίνει και από το αεροδρόμιο αλλά πάντα θα ισχύει η μεγαλύτερη χρέωση βάσει του παραπάνω τιμοκαταλόγου.
– Η χρέωση των αποσκευών που έχουν επιπλέον βάρος (πάνω από 20 και μέχρι 32 κιλά) μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας ή και των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων στο αεροδρόμιο (συμβουλευτείτε τις παραπάνω χρεώσεις).
– Οι επιπλέον αποσκευές μπορούν να προπληρωθούν έως και μία ώρα πριν την πτήση.
– Σε περίπτωση που είναι επιθυμητή η επανέκδοση εισιτηρίου, το οποίο έχει εκδοθεί σύμφωνα με την προηγούμενη πολιτική ορίων αποσκευών (δηλαδή πριν τις 14/06/2012), θα ισχύσει η νέα πολιτική χρέωσης για τις αποσκευές, ανά τεμάχιο.
– Σε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίων, οι χρεώσεις για τις επιπλέον προπληρωμένες αποσκευές μπορούν να επιστραφούν χωρίς καμία επιβάρυνση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου.
– Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς επιπλέον αποσκευών μέσω της ιστοσελίδας της Aegean για τα βρέφη. Η αγορά των επιπλέον αποσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας ή και των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων στο αεροδρόμιο (συμβουλευτείτε τις παραπάνω χρεώσεις).
– Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προαγοράσετε από το τηλεφωνικό κέντρο της Aegean επιπλέον ή υπέρβαρες αποσκευές μεμονωμένα, εφόσον έχετε ήδη πραγματοποιήσει την αγορά εισιτηρίου, θα επιβαρύνεστε με 8 ευρώ ανά επιβάτη