Οι επιβάτες αντέδρασαν οργισμένα σε πρόταση της Airbus για την κατασκευή μικρότερων καθισμάτων στις οικονομικές θέσεις, που θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή, με σκοπό να φιλοξενήσει μερικά νέα, πιο μεγάλα καθίσματα.

Η Airbus προτείνει να αυξήσει το πλάτος των καθισμάτων του διαδρόμου του Airbus Α320, σε βάρος των καθισμάτων που βρίσκονται στο πλάι και δίπλα στο παράθυρο.

Η κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών πιστεύει προφανώς ότι, αυτή η ανακατασκευή των θέσεων, θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για τους πιο μεγαλόσωμους επιβάτες οι οποίοι δεν ταιριάζουν στα πρότυπα καθίσματα της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή, οι επιβάτες αυτοί υποχρεούνται να αγοράσουν δύο θέσεις  και φυσικά χρεώνονται παραπάνω.

Ωστόσο, η έρευνα που πραγματοποίησε το δημοφιλές site αναζήτησης ταξιδιών Skyscanner, διαπίστωσε ότι το 84% των επιβατών πιστεύει ότι δεν είναι σωστό να αναγκάζονται να στριμωχτούν σε μικρότερα καθίσματα.

Από τα 1.000 άτομα που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, η πλειοψηφία απάντησε ότι η ιδέα ήταν «γελοία» και «άδικη», σύμφωνα με το Skyscanner.

Βέβαια, η Airbus δεν έχει αποκαλύψει ακόμα εάν οι αεροπορικές εταιρείες θα εγκαταστήσουν τα μεγαλύτερα καθίσματα και ποιές θα είναι αυτές, ούτε ποιό θα είναι το πιθανό κόστος για τους επιβάτες.

Ο Sam Poullain, εκπρόσωπος του Skyscanner, δήλωσε: «Το θέμα της παραπάνω χρέωσης για τις μεγαλύτερες θέσεις είναι ένα επίμαχο ζήτημα καθώς δίνει στις αεροπορικές εταιρείες ένα οικονομικό κίνητρο για να μειώσουν τα τυποποιημένα μεγέθη θέσεων. Τα νέα μεγάλα καθίσματα της Airbus είναι ένας έξυπνος τρόπος για τις αεροπορικές εταιρείες να αποφέρουν περισσότερα έσοδα, αλλά είναι αναπόφευκτο ότι ορισμένοι επιβάτες θα δυσαρεστηθούν.»