Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Μεξικού, η Grupo Aeromexico, έχει υπογράψει επιστολή προθέσεων για την απόκτηση 100 νέων αεροσκαφών από την Boeing, συμφωνία αξίας 11 δισ. δολ.
Η προγραμματισμένη παραγγελία αποτελείται από 90 αεροσκάφη Boeing 737 MAX και από 10 Boeing 787-9 Dreamliner, γεγονός που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επένδυση στόλου στην ιστορία της αεροπορίας του Μεξικού, είπε η Aeromexico.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Λατινική Αμερική που θα διαθέτει στο στόλο της και τα δύο αεροσκάφη.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να λάβει το πρώτο Dreamliner το καλοκαίρι του 2013, ενώ τα αεροπλάνα 737 MAX θα αρχίσουν να φθάνουν το 2018. Τα αεροπλάνα θα επιτρέψουν στην Aeromexico να πραγματοποιεί πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, μειώνοντας παράλληλα το κόστος συντήρησης του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aeromexico, Andres Conesa, δήλωσε πως «Ο εξοπλισμός αυτός αντιπροσωπεύει ένα άλμα στην τεχνολογία του στόλου της Aeromexico, και θα μας δώσει έναν από τους νεότερους και πιο αποτελεσματικούς στόλους στον κόσμο, μειώνοντας σημαντικά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.»