Το ζήτημα της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας φέρεται να προχωρά, καθώς είναι έτοιμο προς παράδοση μέχρι και τα μέσα Αυγούστου η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίησή τους.


Το Υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των 37 περιφερειακών αεροδρομίων, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ετοιμάζεται και αυτή να αναδιοργανωθεί. Αναλυτικά, ο Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε τα παρακάτω στη σχετική συνέντευξη τύπου: “Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν επεξεργασθεί έναν έγγραφο πολιτικής για την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων και το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Σε σχέση, άλλωστε, με τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, η αξιοποίηση τους αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιό τους αφορά το Υπουργείο. Εντός δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα μας παραδοθεί το σχετικό έγγραφο πολιτικής, δηλαδή η εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ.


Στο νέο τοπίο, το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προγραμματίζουμε την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, έτσι ώστε να έχει ένα διακριτό ρόλο ως προς τα ρυθμιστικά ζητήματα. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα διαχωριστούν κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Προγραμματίζουμε την παρουσίαση σχετικού Σχεδίου Νόμου στους επόμενους τέσσερις μήνες, αφού προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους.”