Η Philippine Airlines (PAL) υπέγραψε συμφωνία 7 δισ. δολ. για την αγορά 54 αεροσκαφών Airbus, ως μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για την αναμόρφωση του στόλου της με σκοπό να αναβαθμίσουν τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ramon Ang, είπε πως η πρώτη παρτίδα αεροσκαφών τύπου Α330-300 και A321 θα παραδοθεί στην εταιρεία τον Ιανουάριο, ενώ τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η αγορά αυτή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία παραγγελία αεροσκαφών που έγινε ποτέ από αεροπορική εταιρεία στις Φιλιππίνες, αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών και του φορτίου της PAL.

«Οι παραγγελίες αεροσκαφών από την Airbus θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην αναζωογόνηση της PAL και στην ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού της χώρας», δήλωσε ο Lucio Tan, διευθύνων σύμβουλος της PAL.

Η PAL σχεδιάζει επίσης να αγοράσει επιπλέον 46 αεροσκάφη από την Airbus ή και από άλλους κατασκευαστές, όπως η Boeing, δήλωσε ο Ramon Ang σε συνέντευξη τύπου.