Συνεχίζονται οι απεργίες του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa, προκαλώντας ακυρώσεις σε είκοσι περίπου πτήσεις της εταιρείας, κυρίως από Φρανκφούρτη και Μόναχο.

«Ακόμα και μετά το τέλος της απεργίας, η Lufthansa προβλέπει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις», επισημαίνει η εταιρία στην ιστοσελίδα της.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa προχώρησε σε στάση εργασίας αρκετών ωρών με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου (Τέγκελ). Η στάση έληξε το απόγευμα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου το βράδυ.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι οι απεργίες προκαλούν στην αεροπορική εταιρεία ζημιές από 5 έως 10 εκατ. ευρώ, για κάθε ημέρα που απεργεί το προσωπικό αέρος.

Εκπρόσωπος της Lufthansa εξέφρασε την δυσαρέσκεια της εταιρείας για την εξέλιξη αυτή. «Δεν έχουμε την παραμικρή κατανόηση για το γεγονός ότι κάποιοι βγάζουν το άχτι τους στην πλάτη των επιβατών. Όλα αυτά δεν είναι πλέον αστεία», είπε οργισμένα ο Μίχαελ Λάμπερτι. Η εταιρεία μάλιστα, σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του συνδικάτου σε περίπτωση που οι απεργίες συνεχιστούν.

Εκτός από τις πτήσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί, η Lufthansa προειδοποιεί τους πελάτες της για ξαφνικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις. «Αυτήν την στιγμή η Lufthansa δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την απεργία», επισημαίνει η εταιρία.

Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγήσουν πουθενά, το συνδικάτο Ufo απείλησε με γενική 24ωρη απεργία την Παρασκευή.