Ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν, Gulf Air, μείωσε την παραγγελία που είχε κάνει στην Boeing για 24 αεροσκάφη 787 Dreamliner, σε 12 με 16, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πολύ ανταγωνιστική αεροπορική αγορά.

Επιπλέον, πέρα από την αλλαγή της παραγγελίας στην Boeing, η Gulf Air, σκέφτεται μια πιθανή παραγγελία αεροσκαφών από την Airbus. Αυτή τη στιγμή, η αεροπορική εταιρεία διαθέτει 38 αεροσκάφη στο στόλο της.

Η αναδιάρθρωση του στόλου μειώνει τη μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική οφειλή της Gulf Air κατά περίπου 5 δισ. δολ, είπε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Samer Majali.

Ο σκληρός ανταγωνισμός από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, όπως η Etihad, η Qatar Airways και η Emirates, οδήγησαν σε πτώση του αριθμού των επιβατών της Gulf Air.

Η Gulf Air σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις εκπροσώπων της, επιθυμούσε να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα και να αναζητήσει επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση. Επιπλέον, τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία απέλυσε 200 υπαλλήλους της, καθώς οι κρατήσεις της μειώθηκαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό.