Ένα πολιτιστικό οδοιπορικό σε ανεξερεύνητες και … «μυστικές» περιοχές της Ελλάδας.

OΑπό σήμερα, 4 Απριλίου, έως τις  31 Αυγούστου 2014, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Geo Routes Cultural Institute παρουσιάζουν φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Μυστικά της Ελλάδας»  (Αφίξεις, Είσοδος 1, εκθεσιακός χώρος “Art & Culture”).

Μέσω των πολιτιστικών οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes, στόχος της ξεχωριστής αυτής έκθεσης είναι να «ταξιδέψει» φέτος το καλοκαίρι τους χιλιάδες επισκέπτες της Αθήνας σε όψεις της «μυστικής» Ελλάδας, προσφέροντας μια μοναδική βιωματική περιπλάνηση στο σπάνιο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό και γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Τα 7 επιλεγμένα «μυστικά της Ελλάδας» που αναδεικνύει η έκθεση στο αεροδρόμιο, είναι:

Όλυμπος –  Στα χνάρια των Θεών

Λαυρεωτική– Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Αμοργός – Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου

Ήπειρος – Δίλοφο

Δυτική Μακεδονία – Λίμνες Πρεσπών

Λακωνική Μάνη – Σπήλαια Διρού

Μεσογειακή Διατροφή – ένταξη στον Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 2010

Παράλληλα, στο χώρο της έκθεσης, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου,  θα προβάλλεται βίντεο με 250 επιλεγμένα φωτογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα.

Τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes τα οποία τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO*, συσχετίζουν το περιεχόμενό τους με το πρόγραμμα του διεθνούς οργανισμού «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη». Κάθε εικόνα στην έκθεση «Μυστικά της Ελλάδας» συνοδεύεται από το θεματικό κλειδί εκείνο, που κωδικοποιεί και αποτυπώνει τη θεματική ύλη κάθε οδοιπορικού.

* H συνέργεια της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με το Geo Routes Cultural Institute αναγνωρίστηκε ως πρότυπο βέλτιστης πρακτικής για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατά τις εργασίες της 37ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι (Νοέμβριος 2013) στην οποία συμμετείχαν τα 195 κράτη-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού.