Φαίνεται πως το low cost μοντέλο ξεκινά να ευδοκιμεί και στη χώρα μας, με όλο και περισσότερους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους να… “ψηφίζουν” Ελλάδα!

purgos elegxou-aeroplanoΗ φετινή θερινή περίοδος βρίσκει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας “κατακλυσμένο” από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, με παρουσία και στα περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και στο “Ελ. Βενιζέλος”, παρά τα παράπονα για τις υψηλές χρεώσεις του Αεροδρομίου. Συγκεκριμένα, φέτος δραστηριοποιούνται στον ΔΑΑ 17 low cost εταιρείες, από 12 που ήταν πέρσι, συνδέοντας την Αθήνα με 39 αεροδρόμια και 35 προορισμούς, με την Ryanair να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, καθώς ύστερα από αρκετό καιρό που ζητούσε να μειώσει τα κόστη ο ΔΑΑ, πήρε τη μεγάλη απόφαση να δημιουργήσει αεροπορική βάση. Μάλιστα, πέρα από τα δρομολόγια της θερινής σεζόν, έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη και νέων δρομολογίων από το χειμώνα.

Εκτός από τις νέες αεροπορικές, όμως, που κάνουν την εμφάνισή τους στο Αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, δεν είναι λίγες και αυτές που επανέρχονται ύστερα από απουσία ετών, όπως η Vueling, η Transavia, η Transavia France, η Meridianna Fl, η Niki, η Brussels Airlines.

Δεν είναι λίγες βέβαια και οι αεροπορικές που επιλέγουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, με την Helvetic Airways, να εκτελεί το καλοκαίρι ναυλωμένες πτήσεις προς Μύκονο, Κω, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα. Ο ολλανδικός αερομεταφορέας Transavia εισάγει το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κύθηρα, Αϊντχόφεν – Κω,  Ρότερνταμ – Ρόδο, ενώ επαναφέρει και τις πτήσεις προς Καλαμάτα. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania θα πετά προς Κέρκυρα από την Ερφούρτη, με μία πτήση την εβδομάδα από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, αλλά και από Βρέμη προς Ηράκλειο, με μία πτήση την εβδομάδα από τις 8 Μαΐου.

Επιπλέον, η Austrian Airlines στο θερινό πρόγραμμά της για το 2013, εκτός από τις απευθείας πτήσεις που θα ξεκινήσει εκ νέου σε ετήσια βάση από Βιέννη για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματίσει απευθείας πτήσεις από Γκρατς για Σαντορίνη, από Λιντζ για Κω, από Βιέννη για Χίο, Μυτιλήνη και Πάτρα. Πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά θα πραγματοποιεί και η αεροπορική εταιρεία Condor, του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, με εβδομαδιαίες πτήσεις από Μόναχο για Σκιάθο σε εποχιακή βάση.