Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) οι διακινούμενοι επιβάτες σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2014 ξεπέρασαν τα 43 εκατ.

aerodro660Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 1,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 13,7% σε σχέση με την περυσινή πολύ καλή χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος συμβάλλει κατά κύριο λόγο σε αυτήν τη μεταβολή.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, η αεροπορική κίνηση τον Νοέμβριο του 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 παρουσίασε αύξηση 12,2% στις πτήσεις εσωτερικού και 17,2% στις πτήσεις εξωτερικού.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αεροδρομίων της χώρας για τον Νοέμβριο του 2014 (αυτός ο μήνας εγκαινιάζει στην πράξη τη χειμερινή περίοδο των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων) προκύπτει ότι η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη σε σύγκριση με αυτήν του Νοεμβρίου του 2013, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων (+12,2% για τις πτήσεις εσωτερικού και +17,2% εξωτερικού), όσο και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών (περίπου +36,% για τους επιβάτες εσωτερικού και +23,5% για τους επιβάτες εξωτερικού).

Ακόμη, σύμφωνα με την ΥΠΑ, και οι πτήσεις charter, οι οποίες λόγω εποχής έχουν μειωθεί δραστικά σε σχέση με τον Οκτώβριο και εξαιτίας τους η κίνηση εξωτερικού «φόρεσε» τη χειμερινή επίδοσή της, είναι κατά 19,% περισσότερες από τις αντίστοιχες του Νοεμβρίου του 2013. Σε αυτό συνέβαλε η εξαιρετική επίδοση του αεροδρομίου Καλαμάτας με 194 πτήσεις charter, περισσότερες από κάθε άλλο αεροδρόμιο για αυτόν τον μήνα.