Στο παγκόσμιο τοπ 10 των προορισμών με το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, κατά το τελευταίο έτος, περιλαμβάνεται η Αθήνα, με βάση τη λίστα που δημοσίευσε η μηχανή αναζήτησης Kayak.

Η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και η Κόνα στη Χαβάη, αποτελούν τη μεγαλύτερη τάση, στην πρώτη τριάδα, για τα ταξίδια του 2016, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στη θέση νούμερο 10 τόσο για τη δεκάδα των προορισμών που αποτελούν τάση για το νέο έτος, όσο και σε αυτή των πόλεων που προσφέρουν ανταγωνιστικότερες τιμές σε 5άστερα ξενοδοχεία.

Οι λίστες των δημοφιλέστερων προορισμών της γνωστής μηχανής αναζήτησης ταξιδιών, βασίστηκαν σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο αναζητήσεις ταξιδιωτών, κατά το τελευταίο έτος.

Με βάση τα νούμερα που δημοσιεύει η Kayak, οι τιμές για ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα είναι φθηνότερες κατά 41% σε σύγκριση με τη μέση τιμή ενός 5στερου σε ανταγωνιστική πόλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kayak, η υψηλότερη μέση τιμή για ένα πεντάστερο στην Αθήνα καταγράφεται το μήνα Ιούνιο, στα 173 ευρώ, ενώ ο επόμενος ακριβότερος μήνας είναι ο Μάιος με 151 ευρώ.