Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεθοριακής αστυνομίας, σήμερα το πρωί εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Τουλούζ στη νότια Γαλλία, με σκοπό να γίνει επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας, καθώς η Γαλλία βρίσκεται στην κατάσταση υψίστου συναγερμού Vigipirate, την επομένη των φονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο αεροδρόμιο, ανέβαζαν στο Twitter φωτογραφίες που έδειχναν επιβάτες να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από το κύριο κτίριο των αναχωρήσεων και των αφίξεων.1_61

Όπως ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που είχε σκοπό να ταξιδέψει, το κύριο κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε σε δύο φάσεις. Από τις 07:00 τοπική ώρα, ενώ όλος ο κόσμος εξακολουθούσε να βρίσκεται έξω από αυτό λίγο μετά τις 08:00.

«Προχωρούμε σε μια επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεθοριακής αστυνομίας χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Χθες οι Βρυξέλλες βίωσαν ένα τραγικό γεγονός, μετά από τρεις εκρήξεις, δύο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και η τρίτη σε σταθμό του μετρό, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 200. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.